Nieuws Antwerpen Meer autominderen in de Week van de Mobiliteit

Meer autominderen in de Week van de Mobiliteit

Meer autominderen in de Week van de Mobiliteit

Week van de Mobiliteit_afficheSinds 1996 organiseren het Netwerk Duurzame Mobiliteit en zijn ledenorganisaties in Vlaanderen heel wat campagnes voor duurzame mobiliteit en bewust autogebruik.
Van 16 tot en met 22 september bundelen de duurzame mobiliteitsorganisaties in Vlaanderen de krachten in de Week van de Mobiliteit. De campagneweek spitst zich vooral toe op de voordelen van een autoluwe of autovrije inrichting van straten, dorpspleinen, schoolomgevingen, stedelijke centra, winkelstraten en woonbuurten.

De Week van de Mobiliteit is tevens een warme oproep aan iedereen om de auto op stal te laten. Met de Car Free Day, de jaarlijkse hoogmis van de duurzame pendelaar, wordt iedereen op donderdag 22 september aangemoedigd om te kiezen voor duurzame mobiliteit. Ga eens met de fiets, bus of trein naar het werk. Kies voor carpool of werk van thuis uit. Werkgevers kunnen een speciale actie organiseren om hun medewerkers te stimuleren. De inschrijvingen voor werkgevers zijn geopend en registreren doe je hier.

En daar blijft het niet bij, want er zijn nog volgende acties:  de Fiets-telweekde Strapdag en de Autovrije Zondag op 18 september. In een aantal steden, waaronder Antwerpen, wordt op de Autovrije Zondag een mini-Autodeelsalon gehouden. Als je wagen veel meer stil staat dan je lief is of je hebt af en toe een (tweede) wagen nodig kun je daar ontdekken welk autodeelsysteem het best bij je past. Ervaren lokale autodelers leggen uit hoe je een autodeelgroep kunt starten, hoe je andere autodelers vindt en welke autodeelsystemen mogelijk zijn in je buurt. Voor Antwerpen wordt het programma binnenkort online gezet op https://www.antwerpen.be/nl/overzicht/antwerpen-autovrij/programma-2016 .

Tenslotte is er nog SMOVE.be waar je aan het juiste adres bent voor inspirerende verhalen, doeltreffende tips en een uitgebreid aanbod om bewust met verplaatsingen om te gaan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.