Makro Belgium overname 2 Foto: Tom Cornille

Meerdere kandidaten om winkels van Makro Cash & Carry over te nemen 

Er zijn meerdere biedingen binnengekomen voor de winkels van Makro Cash & Carry. In de komende weken zal duidelijk worden welke vestigingen van groothandelszaak Metro en hypermarktketen Makro een nieuwe start kunnen nemen.

De winkels van Makro en Metro staan al een tijdje te koop. Kandidaat-overnemers hadden tot dinsdagmiddag 15 november de tijd om een bod uit te brengen op één of meerdere winkels. Volgens de gerechtsmandatarissen, die de verkoop in goede banen moeten leiden, zijn er meerdere gegadigden. Het zijn er zeker meer dan twee. Tot hiertoe was alleen bekend dat de groothandelszaak Sligro én een groep rond Vincent Nolf, de huidige directeur van Makro en Metro, interesse hadden om de winkels van Metro over te nemen. Nu blijkt dat er ook andere kapers op de kust zijn.
Het is nog niet duidelijk of er ook kandidaten zijn die de Makro-winkels (bijvoorbeeld die van Deurne) willen overnemen. De gerechtsmandatarissen willen dat nu nog niet zeggen.

Koopjes doen

Intussen kunnen klanten van Makro wel al koopjes doen. In de winkels zijn er kortingen van 20% en meer op non-foodartikels, zoals schoenen, kleding, tuinmeubelen en bouwmaterialen. “We bouwen de kortingen stapsgewijze op”, zegt directeur Vincent Nolf. “Hoeveel korting we nog zullen geven, hangt af van het succes van de uitverkoop. Door deze uitverkoop moeten we in staat zijn om de salarissen van het personeel te blijven betalen.”

 

Werknemers in Willebroek

Opmerkelijk genoeg worden twintig werknemers van het bedrijf Metro Delivery Service, dat in Willebroek gevestigd is, niet bij de uitverkoop van Makro en Metro betrokken. Dat bedrijf is een soort klantendienst van de groothandelszaak Metro. ”Metro Delivery Service is een aparte wettelijke entiteit”, zegt Vincent Nolf. “Bronze Properties (dat nu de Makro- en Metro-winkels van de hand doet, red.) blijft de hoofdaandeelhouder. Als de verkoop van Metro rond is, moet blijken wat er met Metro Delivery Service zal gebeuren.”