Meeùs verzekeringen in zee met Smartsys

frankyMeeùs verzekeringen laat zijn IT-infrastructuur vernieuwen door Smartsys. Het Antwerpse verzekeringsbedrijf koos voor een compleet nieuwe serverinfrastructuur op basis van de VMWare virtualisatietechnologie. Het datacenter wordt gebouwd in het hoofdkantoor te Antwerpen. Het bijkantoor te Geel en de thuiswerkers worden gekoppeld aan het datacenter.

Meeùs verzekeringen is een onafhankelijke verzekeringsmakelaar die met zijn 50 personeelsleden een heel netwerk uitgebouwd heeft in het Antwerpse en in de Kempen. De onderneming was aan een vernieuwing van zijn ICT-infrastuctuur toe en kende die opdracht toe aan Smartsys uit Kontich.

Meeùs heeft bovendien een akkoord betekend voor een uitgebreide ondersteuning, door middel van een SmartDesk onderhoudscontract. Hierdoor verzekert Meeùs er zich van dat de downtime zo minimaal mogelijk wordt gehouden. Door een permanente monitoring van de omgeving kan er pro-actief worden ingegrepen zodat er zich geen downtime voordoet.

"Wij zijn best trots op het akkoord dat Meeùs verzekeringen met ons sloot", zegt Franky Deleersnijder. "Meeùs verzekeringen zit als onderneming perfect in die markt die wij viseren, die van de kleine tot middelgrote KMO's. Die bedrijven hebben met hun 5 tot 75 personeelsleden nood aan een goede opvolging van hun IT-werking. Wij kunnen hen dat bieden. Onze prioriteiten liggen nu eenmaal in de opbouw van infrastructuursystemen, de cloud en het onderhoud."

Smartsys is een dochterondernming van de Cronos groep uit Kontich en werkt met zijn pakweg 25 personeelsleden een omzet bijeen van zo'n 3 miljoen euro. "Ons objectief ligt steevast in de optimalisering van de IT-kosten", zegt Franky Deleersnijder nog. "Dat hebben ze overigens ook bij GSI Printing in Kontich begrepen, een van de grootste offset drukkerijen van het land."