Nieuws Antwerpen Megabyte viert 30 jaar

Megabyte viert 30 jaar

Megabyte viert 30 jaar

sooitjeIT-integrator Megabyte viert 30 jaar. Het bedrijf realiseerde in 2015 een omzet van 7,4 miljoen euro, een groei die perfect paste binnen de langetermijnstrategie van het bedrijf. “Wij gaan voor een gestage opgang”, zegt gedelegeerd bestuurder François Bryssinck.

François Bryssinck zette Megabyte samen met zijn zakenpartner Marianne Kalgout op in 1986. Het ging er toe vooral om PC’s met elkaar te verbinden in netwerken. De IT-wereld is ondertussen evenwel sterk geëvolueerd. Megabyte is al die jaren mee gegroeid en heeft zich doelgericht georiënteerd naar specifieke marktniches.

“Wij onderkennen vandaag twee belangrijke tendenzen in de makt”, zegt François Bryssinck. “In eerste instantie een doorgedreven dematerialisering en automatisering bij onze klanten, vooral dan de boekhoudkantoren. Verder de opmerkelijke stijging van de vraag naar telefonie in de cloud. Volgens mij zal dit de sterke groeipool van 2016 worden.” Megabyte telt verscheidene honderden klanten. Velen onder hen waren er al bij van bij de opstart.

Megabyte opereert vandaag vanuit Antwerpen, Brussel en Louvain-la-Neuve. Het bedrijf stelt zo’n 50 mensen tewerk. Verleden jaar werden zes extra personeelsleden in dienst genomen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.