Nieuws Antwerpen Merak verhoogt omzet weer met meer dan 10%

Merak verhoogt omzet weer met meer dan 10%

Merak verhoogt omzet weer met meer dan 10%

merakmerakMerak heeft zijn omzet in 2013 voor het tweede opeenvolgende jaar met meer dan 10% verhoogd. Het boekjaar werd afgesloten op een cijfer van 12,7 miljoen euro. De Antwerpse specialist in professioneel archiefbeheer zet daarmee zijn opgang onafgebroken verder. Enkele tijd terug werd in Schelle een hypermoderne nieuwe vestiging geopend waar papieren en elektronisch materiaal opgeslagen worden in optimale omstandigheden.

Het beheer van bedrijfsarchieven is voor nogal wat ondernemingen een hopeloze zaak. Merak heeft zich in dit opzicht opgeworpen als een geavanceerd bedrijf dat die opdracht uit handen neemt en als specialist in informatiemanagement miljoenen papieren documenten, microfilms, oude harde computerschijven en tapes bewaart. Zowel in Mechelen, Vilvoorde, Overijse, Merksem, Hombeek en Schelle worden data gearchiveerd, beveiligd, geback-upt, gecontroleerd en gedubbelcheckt. De onderneming kijkt ondertussen ook over de grenzen heen en heeft nu ook reeds vestigingen in Nederland en Zwitserland.

Met een bedrijfsresultaat van 786.725 euro deed Merak het in de uitlopers van de hangende crisis ondanks alles toch vrij goed. De bedrijfskasstroom steeg zelfs tot 1.200 miljoen euro. Merkwaardig ook omdat het bedrijf bovendien tevens zijn schuldpositie verder afgebouwd heeft van 6,6 miljoen euro tot nog maar 5,2 miljoen euro. Zowel de langetermijnschulden als de schulden op korte termijn werden verminderd.

De verhoogde inbreng van de scanningafdeling blijft opmerkelijk. Steeds meer klanten geven er de voorkeur aan om niet langer zelf te investeren in hard- en software voor digitale archivering. De eigen werknemers kunnen zich daarbij toespitsen op hun eigenlijke kerntaken. “Wij hebben enkele tijd terug voor Merak-Digital in Schelle geïnvesteerd in nieuwe scanners die elk tot 210 pagina’s per minuut kunnen digitaliseren”, zegt gedelegeerd bestuurder Henrik Rooms. “Daarmee hebben we onze capaciteit sterk kunnen verhogen. Wij kunnen voortaan zowel facturen en aktes, maar ook bouwplannen, lay-outs en gedigitaliseerde leveringsbonnen digitaliseren. ” Omdat het systeem versleuteld werd is het enkel toegankelijk via de juiste aanmeldingsprocedures. De confidentialiteit van de opgeslagen documenten is daarmee gegarandeerd.

Merak bewaart sinds kort ook laboratoriumstalen. Die kunnen tot een temperatuur van -90 graden opgeslagen worden. Noodgeneratoren en back-up systemen zijn ingeschakeld om elke stroomonderbreking of ander defect onmiddellijk op te vangen.

De groep stelt vandaag zo’n 45 mensen tewerk.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.

Antwerpen
Antwerpen

Van Mossel breidt verder uit

Van Mossel Automotive Groep neemt Citroën-garage Van Thielen in Herselt over. De activiteiten van deze concessie zullen vanaf 20 september… Lees meer