Nieuws Antwerpen Merit Capital: “Geld bijna op om personeel te betalen”

Merit Capital: “Geld bijna op om personeel te betalen”

Merit Capital: “Geld bijna op om personeel te betalen”

De Antwerpse ondernemingsrechtbank heeft zich vrijdag opnieuw over het lot van vermogensbeheerder Merit Capital gebogen. “Vanaf eind deze maand is er geen geld meer om de lonen uit te betalen voor het personeel of leveranciers”, zegt voorlopig bewindvoerder meester Guy Vanhoucke op vrijdag.

In april trok de Nationale Bank de vergunning van de beursvennootschap Merit Capital in en begon de impasse. “Er is voorlopig niks beslist door de ondernemingsrechtbank”, legt Vanhoucke verder uit. “Ook de Nationale Bank, de bestuurders en de minderheidsaandeelhouders hebben de gelegenheid gekregen om hun argumenten en bezorgdheden op tafel te leggen.”

LEES OOK. Einde verhaal voor Merit Capital

Het mandaat van de voorlopige bewindvoering loopt tot 30 september. “Tegen dan is er een nijpend probleem”, aldus Vanhoucke. “Er zal geen mogelijkheid meer zijn om mensen te betalen. De kas is leeg. Het personeel wordt, terecht, onrustig.”

Ondertussen werd ook een nieuwe dagvaarding uitgebracht door de minderheidsaandeelhouders van Merit. Die dagvaarding komt woensdag voor een andere kamer van de ondernemingsrechtbank. De minderheidsaandeelhouders willen geen faillissement aanvragen, maar Merit wel gerechtelijk laten ontbinden.

Enkele weken geleden was er vanuit Luxemburg nog interesse om Merit over te nemen. Dat plan strandde en voorlopig zijn er enkel embryonale gesprekken met andere potentiële kopers. De bal ligt nu in het kamp van de rechter die zich moet buigen over mogelijke oplossingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.