Nieuws Antwerpen Merit Capital vindt twee potentiële overnemers

Merit Capital vindt twee potentiële overnemers

Merit Capital vindt twee potentiële overnemers

ANTWERPEN – Er zijn twee bindende biedingen uitgebracht op de activa van de Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital. Dat schrijft De Tijd en de informatie wordt bevestigd door advocaat Walter Van Steenbrugge, die de aandeelhouders van Merit Capital bijstaat.

Merit Capital verloor haar banklicentie in april na een ingrijpen door de toezichthouder, de Nationale Bank. Daarop werden, op vraag van Merit Capital, twee voorlopige bewindvoerders aangesteld – tot ongenoegen van de Nationale Bank.

LEES OOK. Einde verhaal voor Merit Capital

De bewindvoerders proberen al enige tijd een overnemer te vinden voor de activa. Volgens bewindvoerder Kjell Swartelé (Vanhoucke Advocaten) heeft dat nu geleid tot twee bindende biedingen. Het gaat om een bod uit Luxemburg en een bod uit Nederland.

De Nationale Bank moet wel nog haar goedkeuring geven voor een bod, en daar zou het schoentje kunnen wringen. De Nationale Bank wees de afgelopen jaren al meerdere overnamekandidaten af.

Rechtzaken

De biedingen zullen samen met het management en de aandeelhouders worden beoordeeld. De komende dagen al wordt een beslissing verwacht. Voor Merit Capital begint de tijd echt te dringen om een overnemer te vinden, vooral omdat het vermogen dat ze beheren vastzit.

De Nationale Bank zou volgende week in beroep gaan tegen het aanblijven van de bewindvoerders. En ook de aandeelhouders bij Merit Capital werken aan een reeks rechtszaken, onder meer tegen de Nationale Bank.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.