Nieuws Antwerpen Met falen en opstaan

Met falen en opstaan

Minister Philippe Muyterx

Met falen en opstaan

Minister Philippe Muyterx

Minister Philippe Muyterx

Op 16 november vindt Failing Forward bij ING in Brussel plaats. Deze conferentie wordt al verschillende jaren georganiseerd door startups.be dat zich profileert als one stop shop voor Belgisch tech ondernemerschap.

Dit jaar zet de Vlaamse overheid haar schouders mee onder het thema en geeft de vzw Failing Forward het mandaat om een brede campagne op te zetten rond falen en terug opstaan.
“Het is geen ramp om eens te mislukken”, benadrukt Vlaams Minister van Economie en Innovatie Philippe Muyters. “Uit al je ervaringen kan je leren, dus zeker ook uit je fouten. Ik vind het belangrijk dat de overheid dat mee in de verf zet.”

startups.be zal de komende vier jaar actief sensibiliseren over het onderwerp en benadrukken dat fouten maken een essentieel onderdeel is van het leerproces dat ondernemers doormaken. De campagne gaat gepaard met de organisatie van de conferentie die voor een groot stuk is opgebouwd rond persoonlijke getuigenissen van mensen die al eens ‘gefaald hebben’. Het programma vind je hier.

Het webplatform ‘Met falen en opstaan’ brengt meer dan twintig getuigenissen van ondernemende Vlamingen die uitleggen dat ook hun pad niet altijd over rozen is gegaan. Zij maken duidelijk dat falen kan en mag. Het is mogelijk om die fase te overwinnen en nadien als ondernemer beter te doen. Het webplatform zal regelmatig aangevuld worden met nieuwe getuigenissen van bekende en minder bekende landgenoten.

In samenwerking met Unizo zal startups.be voortaan elke maand een Failing Forward Faalfolie in een grote Vlaamse stad opzetten met de bedoeling ondernemers ervaringen te laten uitwisselen over hun faalmomenten.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.