Kaffee Krokant Promenade 3 Laila Rylant en Wesley Loopmans voor Kaffee Krokant. Foto: koen fasseur

Met Kaffee Krokant heeft Shoppingcenter Promenade opnieuw horecazaak op middenplein

Op de plaats waar tot voor enkele maanden Maison de Paris broodjes en lunches serveerde, opent woensdag 18 oktober Kaffee Krokant.

Wesley Loopmans en Laila Rylant bundelen hun krachten om Maison de Paris nieuw leven in te blazen als Kaffee Krokant. Meer dan een kwarteeuw was Maison de Paris aanwezig op het centrale plein van Promenade. De eerste 24 jaar bediende de horecazaak zijn klanten op het hoekpand waar nu Action is gevestigd, recht tegenover speelgoedwinkel Klavertje Vier. Zeven jaar geleden werd er verhuisd naar de overkant van het middenplein. Hier kunnen klanten van Promenade vanaf woensdag 18 oktober opnieuw terecht.

Wesley Loopmans is de nieuwe zaakvoerder en Laila Rylant de loopbaancoach die begeleidt bij het uitwerken van deze nieuwe horecazaak. Toen Maison de Paris enkele maanden geleden failliet ging, besloten Wesley Loopmans en Laila Rylant de zaak te heropenen als Kaffee Krokant. Wesley kende de zaak, omdat hij heel wat jaren drank leverde aan Maison de Paris.

Een hele ploeg staat klaar voor de klanten. Foto: koen fasseur

“Via het Hoevense online veilinghuis Hammertime nam ik de inboedel over en werden de eerste stappen gezet om Kaffee Krokant uit te bouwen. We investeerden en gaven de binnenkant een nieuwe look. Nu kunnen er in totaal 110 klanten terecht. Hierbij zijn de plaatsen op het middenplein inbegrepen”, legt Wesley Loopmans uit.

Laila Rylant: “Ook het concept hebben we gemoderniseerd. We concentreren ons nu op ontbijt, lunch en apero. In Kapellen kan je bijna nergens terecht voor een lekker ontbijt. Dat wordt dus ons eerste accent. Een uitgebreide kaart maakt duidelijk dat ook lunch een belangrijk speerpunt is voor Kaffee Krokant. De derde pijler is apero. Na lunchtijd liggen er nog enkele uren open voor we om 18u sluiten en die willen we invullen met een nieuwigheid in Promenade. Met “apero” bieden we onder meer warme gerechtjes. Dit onderdeel gaan we de komende tijd verder uitwerken. Nu willen we eerst Kaffee Krokant op de kaart zetten.”

Interieur van de nieuwe horecazaak. Foto: koen fasseur

Wesley Loopmans: “Een gepaste naam vinden is niet gemakkelijk. Uiteindelijk werd het Kaffee Krokant. Kaffee wijst naar de gezelligheid van een café en Krokant is een knipoog naar de krokante broodjes die we serveren. Een speurtocht op internet heeft ons ook geleerd dat we in ons land de enige lunchzaak zijn met die naam. Uniek? Neen, want in Duitsland heb je ook een Kaffee Krokant.”

Je kan in Kaffee Krokant terecht van maandag tot en met zaterdag van 8u30 tot 18u.