Nieuws Antwerpen Met kapitaalsverhoging wil Argenta investeren in duurzame projecten.

Met kapitaalsverhoging wil Argenta investeren in duurzame projecten.

Met kapitaalsverhoging wil Argenta investeren in duurzame projecten.

De coöperatieve vennootschap boven Argenta, Argen-Co, lanceert een kapitaalsverhoging van 25 miljoen euro. Dat melden onze collega’s van De Tijd.  Daarmee wil die vennootschap diversificaties doorvoeren buiten de bank Argenta. Op dit ogenblik heeft Argen-Co als enig actief een belang van 13,19 procent in de bank Argenta. De rest is in handen van de familiale aandeelhouder, de familie Van Rompuy.

Belangstellenden kunnen inschrijven op nieuwe aandelen van Argen-Co. De operatie wordt afgesloten zodra Argen-Co 25 miljoen euro heeft verzameld.

De huidige vennoten, dat zijn er 64.000,  kunnen hun participatie opvoeren van maximaal zes stukken nu, tot maximum 8. De stukken hebben een nominale waarde van 500 €. Bestaande vennoten kunnen dus bijkomend voor minstens 1.000 euro inschrijven, nieuwe vennoten voor maximaal 4.000 euro.

Het belang van de vennoten in Argenta fluctueert al jaren dicht bij 15 procent.  Argen-Co wil tot 15 miljoen euro vers geld reserveren voor beleggingen buiten Argenta. ‘Op dit moment is het minderheidsbelang in Argenta (goed voor 194 miljoen euro, red.) het enige investeringsproject. In het kader van het risicobeleid wil Argen-Co zijn investeringen enigszins spreiden’, staat er in de prospectus. Daarbij zal men niet alleen aandacht hebben voor diversificatie en rendement, maar ook voor het maatschappelijke karakter.

Argenta is de vijfde bank van België en realiseerde vorig jaar een nettowinst van 246 miljoen euro. Dat komt neer op een rendement op eigen vermogen van 10,4 procent.

 

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.