twee-beelden (3) Kwok-Wai van Yatta! - Foto: rr

Met ‘Yatta!’ krijgt shoppingcenter Wijnegem walhalla voor Azië-fanaten (mét doe-het-zelf noodle bar)

In Wijnegem opende Kwok-Wai, een geboren en getogen Antwerpenaar met Aziatische roots, zopas de nieuwe zaak Yatta! De noodle bar is al zijn tweede project in het winkelcentrum waarin liefhebbers van de Aziatische culinaire en andere tradities aan hun trekken komen.

Ondernemer Kwok-Wai baat al langer de uiterst populaire Bubble Bar uit in Wijnegem Shop Eat Enjoy. En daar kwam afgelopen weekend Yatta! nog bij: een nieuwe Aziatische concept store met een doe-het-zelf noodle bar. In de winkel verkopen Kwok-Wai en zijn partners Aziatische producten die ze rechtstreeks naar België overbrengen.

Yatta! wordt vrij vertaald vanuit het Japans naar: “I did it”, wat eigenlijk het concept van de noodle bar in één woord omvat. De bedoeling is om je eigen noodle bowl samen te stellen in drie stappen. Eerst kies je de basis; de noedels. Dan kan je extra toppings aan toevoegen om vervolgens richting ‘cooking station’ te trekken.

Antwerpenaar Kwok-Wai is een kenner van de Aziatische eet- en drankcultuur. Foto: RR

De uitbaters werken samen met Aziatische partners waardoor authentieke smaken gegarandeerd blijven. Zo bieden ze noedels uit verschillende landen aan, onder meer de bekende Thaise noedelmerken MAMA en Yum Yum, de Zuid-Koreaanse Samyang, Indonesische Indomie en nog veel meer.

Soju

Yatta! is meer dan enkel een plaats waar je je favoriete echte noedels vindt. Buiten de noedels to-go zal je ze ook verpakt kunnen terugvinden om thuis te bereiden. Soju, de bekende Koreaanse gedistilleerde drank op basis van rijst, is er te verkrijgen in verrassende smaken als watermeloen en cherry.

KitKat wordt geserveerd met bubble milk tea of Sakura smaak. In Yatta! Vinden Azië-fanaten ook non-food terug zoals originele knuffels, eetstokjes, Koreaanse cosmetica en zelfs merchandise. De initiatiefnemers zetten een totaalconcept neer waarbij de rijke diversiteit van Aziatische culinaire tradities en popcultuur samenkomen.

Een echte Japanse konbini-superette. Foto: RR

De shop doet wat denken aan de Japanse ‘konbini’-winkels, superettes die een essentieel deel uitmaken van de Aziatische cultuur. Van zodra je binnenkomt, word je er verwelkomd door de indrukwekkende noodle wall met het walhalla der noedels. De bar werd geïntroduceerd om te genieten van een snelle hap tussendoor of om je noedels mee te nemen voor onderweg.

Het interieur van Yatta!, geïnspireerd op Tokio night life en met Japans/Koreaanse muziek uit de luidsprekers, draagt bij tot de exotische ervaring.

Een aantal soju-varianten. Foto: RR

Foto: RR

Foto: RR

Foto: RR