Nieuws Antwerpen Mexico Natie nam sterke doorstart

Mexico Natie nam sterke doorstart

Mexico Natie nam sterke doorstart

ivensMet 20.000 vierkante meer aan bijkomende magazijnen heeft de Mexico Natie op de Linkeroever bijkomende groeivooruitzichten gecreëerd. De natie had het tot voor kort niet onder de markt. Het bedrijf diende onlangs terug zijn terminal vlakbij de Kennedytunnel op te geven door de instabiliteit van de kaaimuren.

De samenwerking met de Grimaldi Lines is in die mate succesvol dat de Mexico Natie ondertussen een sterke doorstart genomen heeft.  De Grimaldi Lines zette samen met de Mexico Natie de Antwerp Euroterminal op, een joint venture waarin het Antwerpse bedrijf een participatie nam van 33%. De uitgebouwde activiteiten zijn in die mate succesvol dat er onderhand zelfs plannen zijn om in de komende jaren nog eens 15.000 vierkante meter extra magazijnen te gaan bouwen. Ook de Sallaun Lines zijn een vaste partner van de natie.

De Mexico Natie maakt onderhand al 145 jaar deel uit van de Antwerpse  havengeschiedenis. Het bedrijf werd destijds opgestart in 1871 en had zich toen vooral toegespitst op de import van houtproducten. In de loop van de jaren is de natie geëvolueerd tot een multifunctioneel bedrijf dat oa. staalproducten, auto’s en chemieproducten overslaat.

Het bedrijf stelt 40 vaste personeelsleden tewerk. De Mexico Natie wordt aangestuurd door Marc Ivens.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.