Nieuws Antwerpen Mexicobruggen op 10 en 11 juni buiten dienst voor alle verkeer

Mexicobruggen op 10 en 11 juni buiten dienst voor alle verkeer

Mexicobruggen op 10 en 11 juni buiten dienst voor alle verkeer

De Mexicobruggen op het Eilandje in Antwerpen zullen tijdens het weekend van 10 en 11 juni gesperd worden voor alle verkeer. Van zaterdagmorgen 8.00 uur tot zondagavond 17.00 uur is er geen verkeer mogelijk.

Het Havenbedrijf Antwerpen meldt dat de  buitendienststelling van de bruggen nodig is om het aandrijfmechanisme op punt te stellen. Voor voertuigen en zwakke weggebruikers wordt er gedurende de duur van de werken een door de politie goedgekeurd omleidingsplan voorzien.

De restauratie van de Mexicobruggen vormt een essentieel onderdeel voor het tweede gedeelte van de tramlijn uit het Brabo 2-project. In dat kader werd de Mexicobrug oost uitgerust met een dubbel spoor om het tramverkeer mogelijk te maken. Over de westbrug is binnenkort wegverkeer in twee richtingen mogelijk. Verwacht wordt dat de bruggen tijdens de zomerperiode in gebruik kunnen genomen worden.

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.