Nieuws Antwerpen Michel Akkermans engageert zich in Rombit

Michel Akkermans engageert zich in Rombit

Michel Akkermans engageert zich in Rombit

jorik romboutsInvesteerder Michel Akkermans heeft 10 miljoen euro gestoken in de Antwerpse start-up Rombit. Daarmee wil hij de geplande internationalisering van het bedrijf mee helpen financieren.

Rombit is een jong ICT-bedrijfje dat met zijn technologie de industriële processen van bedrijven en de organisatie van steden en gemeentes slimmer en efficiënter wil maken. Jorik Rombouts sluit daartoe analoge voorwerpen of oudere IT-systemen aan op het web en bezorgt ze via sensortechnologie toegang tot realtime informatie over bedrijfsprocessen. Met die info zorgt Rombit ervoor dat de bedrijfsprocessen en de organisaties geoptimaliseerd kunnen worden.

Rombit is al enkele jaren actief op de markt en heeft daarbij al een indrukwekkende klantenportefeuille opgebouwd. Het bedrijf werkte onderhand al voor baggeraar DEME, de rederij Exmar, de transporteur Gosselin, het automatisatiebedrijf Agidens en de stad Antwerpen. Vandaag is Rombit evenwel aan internationalisatie toe. Het vond daarin een partner in investeerder Michel Akkermans.

Akkermans is de man die destijds Clear2Pay opzette en uitbouwde tot een internationaal erkend betalingssysteem. Hij verkocht zijn bedrijf enkele tijd terug en incasseerde daarbij nogal wat financiële middelen, geld dat hij geregeld investeert in veelbelovende projecten.

In een gesprek met de krant De Tijd geeft Michel Akkermans aan dat het platform Romcore van Rombit “in feite eenzelfde principe volgt als destijds het platform Clear2Pay. Het is onmiddellijk inzetbaar in tal van sectoren. Met de ervaring die ik opgedaan heb in vorige projecten kan ik helpen om de technologie van Rombit in een product om te zetten en te internationaliseren.”

Met de geïncasseerde verse middelen wil Rombit binnen afzienbare tijd het team van nu 35 man uitbreiden tot 100 à 125 man. Het gaat dan vooral om ingenieurs en ontwikkelaars.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.