Microsoft zet Spikes op podium

spikes

De Antwerpse IT-specialist Spikes is verkozen tot Microsoft Country Partner of the Year voor België. Spikes mocht eerder al de ‘Best User Interface Award’ in ontvangst mocht nemen en was tevens één van de drie finalisten van de ‘Worldwide Office App Development Partner of the Year Award’ van Microsoft.

Spikes werd verkozen uit meer dan 2800 inzendingen wereldwijd. Daarmee wordt het Antwerpse IT-bedrijf samen met gerenommeerde ondernemingen uit de hele wereld erkend als een toppartner van Microsoft. Spikes dankt beide bekroningen aan een uitstekend rapport op het vlak van innovatie en implementatie van op Microsoft-technologie gebaseerde oplossingen voor zijn klanten.

“Naast de verkiezing tot ‘Microsoft Country Partner of the Year’, beschouw ik de finaleplaats in de ‘2014 Worldwide Office App Development Partner of the Year Award’ als de formele erkenning van de ontwikkelingsexpertise bij Spikes waarvan onze klanten zullen profiteren”, zei Marc Dries, Managing Director van Spikes. Bedrijven zullen nog geruime tijd ‘on premise’ systemen operationeel houden, maar toch stap voor stap hun efficiëntie willen opdrijven met de integratie van een deskless workers strategie. Bedrijven hebben daarom nood aan een IT-partner die cloud-integratie uitvoert én tegelijkertijd de expertise in huis heeft om mobiele apps te bouwen en te integreren met ‘on premise’ systemen.

“Dankzij de overname van cloud-integrator T-BENCH  begin dit jaar en de beide Microsoft awards, is het duidelijk dat Spikes klaar staat om als één van de eerste IT-specialisten volwaardige Enterprise Mobility Solutions aan bedrijven te leveren nog voordat de ‘app-ocalips’ echt losbarst”, aldus Marc Dries.

“De genomineerde bedrijven bij de awards voor dit jaar zijn bij de beste en briljantste ondernemingen binnen ons partner-ecosysteem. Het is dan ook geen verrassing dat Spikes bekroond is als finalist in de 2014 Worldwide Office App Development Partner of the Year Award,” zei Phil Sorgen, corporate vice president, Worldwide Partner Group, Microsoft Corp. “We feliciteren Marc Dries en zijn team met deze indrukwekkende prestatie en hun doorgedreven toewijding om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die echt het verschil maken voor onze gezamenlijke klanten.”

De Microsoft Country Partner of the Year Awards bekronen partners op nationaal niveau die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd om Microsoft-oplossingen aan te bieden aan meerdere klanten tijdens het afgelopen jaar. De award is zowel een erkenning voor het engagement van Spikes t.a.v. het Belgische kantoor van Microsoft als voor de innovatieve prestaties, het streven naar klantentevredenheid en het aanbrengen van nieuwe klanten.

Spikes heeft in de afgelopen tien jaar een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Marc Dries heeft zijn software bedrijf toegespitst op technologie van Microsoft waarmee werknemers tot betere samenwerkingsvormen moeten komen. “Wij werken in tegenstelling tot onze concullega’s evenwel in projectvorm”, zegt Marc Dries. “Wij zijn heel fijnmazig afgesteld en werken met een business model dat de juiste competence op het juiste moment bij de klant plaatst. Dit is een heel andere strategie dan de traditionele detachering van IT-mensen.”

T-BENCH is destijds opgezet door drie Antwerpse vennoten die zich specialiseerden in cloud oplossingen. De integratie van beide bedrijven geeft Spikes extra groeimogelijkheden omdat het bedrijf voortaan zijn eigen oplossingen ook in de cloud kan aanbrengen.

De tandem Spikes-T-BENCH zal in de komende maanden naar verwachting sterk doorgroeien. “Wij budgetteren als Spikes vandaag al een groei van 25% tot 8,5 miljoen euro”, zegt Marc Dries. “T-BENCH  was met 10 werknemers zelf al goed voor een omzet van 1 miljoen euro. Samen wordt dat dus minstens 9,5 miljoen euro.” De nieuwe entiteit zal voortaan 63 mensen tewerkstellen.

Danny Otten van T-BENCH ench onderkent de mogelijkheden die de overname door Spikes biedt: "T-BENCH  is een 'born in the cloud' Microsoft partner (opstart 2010). Onze focus op Microsoft cloud oplossingen heeft ervoor gezorgd dat we veel expertenkennis en snel referenties opbouwden. Microsoft verkoos ons in dit opzicht tot cloud partner 2012. De integratie binnen Spikes en onze gemeenschappelijke "cloud first" strategie resulteren in een comoleet aanbod aan vernieuwende oplossingen, gebouwd door experten. Dit genereert een enorme meerwaarde voor onze klanten."

Tot de klantenportefeuille behoren ondernemingen zoals Sioen, Rexel, Seris, Univeg, Schulman, Lotus Bakeries, SD Worx, TomTom, VRT, EPP, ABN Amro, Intergamma, Shurgard enz.