Nieuws Antwerpen Mieke Frijters is Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar

Mieke Frijters is Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar

Mieke Frijters is Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar

ANTWERPEN – Op de 20ste editie van de WOMED Award is Mieke Frijters uitgeroepen tot Vrouwelijke Ondernemer van het Jaar. De zaakvoerster van ATF uit Zandvliet haalde het net voor Marleen De Vijt van het Antwerpse Azull en Leslie Cottenjé van het Gentse Hello Customer.

In 1982 stapte Mieke Frijters, net als haar broer, mee in het bedrijf van haar vader. Sinds 2012 staat ze alleen aan het hoofd van ATF: een kmo gespecialiseerd in grond-, riolerings- en wegenwerken, recycling van wegenbouwmateriaal en bodemsaneringen. Om verder te groeien wil ATF zich voortaan ook toeleggen op het uitvoeren van beton- en asfalteringswerken in eigen beheer.

De jury was enorm onder de indruk van de gedrevenheid, de visie en de durf van Mieke Frijters. “De overname van het volledige bedrijf in 2012 vormt daar een straffe illustratie van. Ook haar mensgerichte leiderschapsstijl en haar verdere groeistrategie maakten een grote indruk”, klinkt het bij de jury. Zo hecht Mieke Frijters inderdaad veel belang aan het coachen en motiveren van de ruim 100 werknemers. ‘Want een gelukkige werknemer is de juiste weg naar een tevreden klant’, is haar motto.

Met de Womed Award willen initiatiefnemers Markant vzw, Unizo en het Agentschap Innoveren en Ondernemen inspirerend vrouwelijk ondernemerschap bekronen. Het moet ook andere vrouwen aanzetten om de sprong naar een eigen zaak te wagen.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.