Nieuws Antwerpen Minder faillissementen in transportsector

Minder faillissementen in transportsector

Minder faillissementen in transportsector

camionHet gaat er stilaan wat beter aan toe in de transportsector. Tijdens de eerste twee maanden van het lopende jaar zijn “slechts” 55 vervoersbedrijven failliet verklaard. Dat is heel wat minder dan in 2012, zowat het dieptepunt van de crisis toen liefst 99 Belgische transporteurs de boeken dienden neer te leggen.

Bij het handelsinformatiekantoor Graydon in Berchem houden ze ook de sectorale ontwikkelingen in de onderscheiden bedrijfsbranches bij. De transportsector is daarbij een waardevolle barometer van het economisch gebeuren. De logistiek staat nu eenmaal aan het begin van elke economische activiteit.

Precies omdat de transportsector al die jaren flinke klappen kreeg waren de economische vooruitzichten relatief somber. Daar lijkt nu eindelijk verbetering in te komen. De start van 2016 was alvast de beste van de laatste tien jaar. Nog “slechts” 55 transporteurs dienden in de verhevigde concurrentieslag met oa. buitenlandse ondernemingen de boeken te sluiten. Tijdens de eerste twee maanden van 2015 waren dat er nog 71.

Blijkt bovendien dat het ditmaal vooral om relatief kleinere transportondernemingen gaat. In diezelfde periode gingen er immers “slechts” 83 jobs verloren. Ter vergelijking: in 2011 kwamen liefst 676 werknemers uit de transportsector op straat te staan.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.