Nieuws Antwerpen Minister Jambon op bezoek bij Unifly

Minister Jambon op bezoek bij Unifly

Minister Jambon op bezoek bij Unifly

Vorige week bezochten vice-eersteminister en minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en Agoria ceo, Marc Lambotte, de kantoren van Unifly te Deurne. De bedoeling van Unifly was aan de minister te tonen hoe een unmanned traffic management (UTM) systeem kan bijdragen tot de nationale veiligheid.

Marc Kegelaers, ceo Unifly: “Unifly heeft een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt om te weten waar drones zitten, waar ze naartoe gaan en wie er vliegt. Dat is een technologie die ten dienste staat van zowel de luchtvaartautoriteiten en politionele autoriteiten. Wij vinden het belangrijk om minister Jambon te tonen wat onze technologie kan betekenen voor de veiligheidsdiensten in ons land.”

De sterk groeiende markt van drones doet de nood aan systemen toenemen om de veiligheid te garanderen. Het wettelijk kader voor de algemene uitrol van drones in het luchtruim heeft hierbij ondersteuning nodig vanuit de softwarewereld. Zo is het noodzakelijk zicht te krijgen op alle drones die zich in het luchtruim bevinden en ook om het onderscheid te maken tussen de aanwezige drones: zijn deze geautoriseerd of niet?

Unifly heeft een platform ontwikkeld om drones op een veilige manier in het luchtruim te integreren. Dit omvat zowel luchtverkeersleiding voor drones (UTM) als het operationeel beheer van drone activiteiten. Internationaal wordt Unifly aanzien als technologisch marktleider op gebied van de integratie van drones.

“Onze veiligheidsdiensten hebben al heel wat drones in gebruik, onder andere de civiele bescherming, de brandweer en ook de federale en lokale politiezones. Drones bieden de mogelijkheid om zelfs in de moeilijkste omstandigheden een locatie te bereiken. Die technologie wordt nu al gebruikt en volgens mij zal dit alleen maar exponentieel gaat toenemen in de toekomst. Wanneer je dit op zijn beloop laat, zal er in het luchtruim chaos gecreëerd worden. We moeten er in een vroeg stadium bij zijn om dat op één of andere manier te ordenen. Unifly biedt een krachtige tool om orde in de chaos te scheppen”, meent minister Jambon.

Een studie van KPMG heeft aangetoond dat wereldwijd de economische waarde van de dronemarkt zo’n 127,3 miljard US $/jaar groot is. We praten dan over partijen zoals drone operatoren, autoriteiten, police & emergency services, droneproducenten, enz.

Unifly investeert sterk in groei. Van 15 medewerkers vandaag zal het bedrijf groeien tot ruim 40 medewerkers eind 2018. Unifly is dan ook hard op zoek naar extra talent om het team te versterken.

 

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.