Nieuws Antwerpen Minister Somers (Open Vld) bezoekt sociaal werkproject van fietsenwinkel De Geus

Minister Somers (Open Vld) bezoekt sociaal werkproject van fietsenwinkel De Geus

Foto: rr.

Minister Somers (Open Vld) bezoekt sociaal werkproject van fietsenwinkel De Geus

MORTSEL – De fietsenwinkels van De Geus in Antwerpen, Berchem en Edegem zijn ondertussen erg bekend onder de fietsliefhebbers. Maar met De Geus Plus heeft de Antwerpse fietsenketen ook een sociaal werkproject in Mortsel. Daar kregen ze bezoek van Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld).

In de Groenstraat in Mortsel heeft Fietsen De Geus een nieuw atelier en hoofdkantoor dat de minister zaterdag mocht openen. In het atelier leidt het project De Geus Plus jongeren en nieuwkomers met een afstand tot de arbeidsmarkt op tot fietsenmaker. Op die manier geeft het sociaal werkproject jaarlijks tientallen mensen een kans in de fietsenbranche.

“Wij helpen onder anderen vluchtelingen en andere personen met een turbulente achtergrond. Veel van hen hebben een grote dosis talent en vaardigheden, maar op de reguliere arbeidsmarkt krijgen zij geen job. Bij De Geus Plus bouwen zij ervaring op waarmee ze naar buiten kunnen treden. Daarnaast hebben we ook altijd een aantal stagiairs die via beroepsopleidingen het vak bij ons leren. Elk teamlid van De Geus Plus overbrugt zo de afstand tot de arbeidsmarkt”, legt Thomas Vanderhoydonck, eigenaar van Fietsen De Geus, uit.

 

Foto: rr.

Op 9 november werd de zaak door Unizo nog uitgeroepen tot ‘KMO van het jaar’ in de provincie Antwerpen. Het sein voor Vlaams minister Bart Somers en Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo, om het atelier van De Geus Plus te bezoeken. “De fietsenbranche is groeiend. Veel ondernemers profiteren daarvan. Het is mooi om te zien dat Fietsen De Geus tegelijkertijd een sterk sociaal engagement toont”, geeft Van Assche aan.

LEES OOK. Fietsenzaak De Geus bekroond als ‘kmo van het jaar’ in provincie Antwerpen: “Er is een revolutie bezig op de fietsenmarkt”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.