Nieuws Antwerpen Modewinkels vragen uitbreiding sperperiode en solden pas in augustus

Modewinkels vragen uitbreiding sperperiode en solden pas in augustus

Modewinkels vragen uitbreiding sperperiode en solden pas in augustus

ANTWERPEN – Om een golf aan faillissementen te vermijden, vragen de modewinkels om de solden pas in augustus te laten doorgaan en de sperperiode uit te breiden. Dat moet een opbod aan kortingen vermijden als de winkels weer open kunnen.

Door de uitbraak van het coronavirus moeten de modewinkels de deuren dichthouden. Voor de sector komt dat ongelegen. Het gaat immers om de weken met de grootste lenteverkoop.

Maar de sector houdt ook het hart vast voor wat staat te gebeuren eens de coronacrisis achter de rug is, en de winkels weer open mogen. De vrees bestaat dat winkels zoveel mogelijk omzet zullen willen draaien, en dat een golf van kortingen er zit aan te komen. Dat zou de marges volledig doen wegsmelten.

Solden pas vanaf 1 augustus?

Daarom vragen de sectororganisatie voor zelfstandige modedetailhandel Mode Unie, en ondernemersorganisatie Unizo de overheid om de sperperiode, de periode voor de solden waarin geen reclame gemaakt mag worden voor kortingen, te laten ingaan van zodra de winkels weer opengaan.

“Dat moet de zelfstandigen beschermen tegen elkaar en tegen de grote ketens, die veel meer slagkracht hebben. Er moet een gelijk speelveld komen voor alle spelers binnen de modehandel”, aldus Isolde Delanghe, directeur van Mode Unie. De sector vraagt ook om de soldenperiode, die normaal begint op 1 juli, pas in te laten gaan op 1 augustus.

Reageer op dit bericht

Dossier

Gerelateerde berichten

Dossier
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.