Picture1 Foto WAS

Mogelijk nieuwe uitbater aan het roer van de Waterbus

ANTWERPEN - Het huidige contract voor de Waterbus tussen Havenbedrijf Antwerpen en Aqualiner loopt ten einde. Het Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust zal nu op zoek gaan naar een nieuwe uitbater voor een termijn van vijf jaar.

"Wij organiseren een vernieuwde marktconsultatie conform de Vlaamse wetgeving", legt woordvoerder Peter Van Camp uit. "We kijken naar welke nieuwe, duurzame technologieën bedrijven hebben voor schepen."

"De effectieve aanbesteding voor de exploitatie zal uiteindelijk worden uitgeschreven voor vijf jaar en ook de huidige uitbater is zeker welkom."

Vertraging

De marktconsultatie wil - naast potentiële marktpartijen - ook duidelijkheid krijgen over de haalbaarheid, ideeën en suggesties omtrent de organisatie van het personenvervoer over water.

Normaal gezien had de aanbesteding al vorig jaar moeten gebeuren, maar die liep vertraging op. "Het beheer van de Waterbus werd vorig jaar immers overgeheveld van het Havenbedrijf Antwerpen naar de Vlaamse Overheid", verduidelijkt Van Camp. "Die brengt alle personenvervoer over water voortaan onder bij het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust. Door die overdracht was het niet haalbaar meteen een aanbesteding voor een nieuw contract uit te voeren."