Nieuws Antwerpen Montevideopakhuizen worden hybride werkplekken

Montevideopakhuizen worden hybride werkplekken

Montevideopakhuizen worden hybride werkplekken

ANTWERPEN – De leegstaande Montevideopakhuizen op ’t Eilandje krijgen een nieuwe bestemming. Ze worden omgevormd tot hybride werkplekken. Er komen ook luxeappartementen. Opvallend is dat het gebouw voor een groot deel zal zweven.

‘t Eilandje stond ooit vol met pakhuizen maar toen de industrie er stilaan wegtrok, werd het één van de vergeten plekken van Antwerpen. Vandaag is het er één van de snelst groeiende wijken: tussen 2010 en 2015 kwamen er 58 nieuwe gebouwen bij. Met de herbestemming van de honderd jaar oude Montevideopakhuizen, waar goederen uit Uruguay werden opgeslagen, verdwijnt nu ook één van de laatste originele pakhuizen op ’t Eilandje.

De Montevideopakhuizen worden onder meer gerestaureerd en omgevormd tot hybride werkplekken. Fosbury & Sons neemt er haar intrek met 10.000 m2 aan werkplekken die een inspirerende en professionele plaats moeten worden voor kantoren van kleine en grote bedrijven. Er komen ook extra grote private kantooroppervlaktes van 100 m2 tot 500 m2, verschillende meeting rooms, eventlocaties en een lunchplek.

Vlaamse primeur in Antwerpen

Verder telt het Montevideo-project nog 12 appartementen, 4 penthouses met privé-zwembaden, 2 horecazaken, een supermarkt, een ondergrondse parking en commerciële ruimtes. De eerste verdieping op 5 meter hoogte en alle drie verdiepingen erboven zullen 13 meter uitsteken en zo dus zweven over het Limaplein. Onder meer het Antwerpse M² Architecten werd ingeschakeld voor dit – in ons land ongeziene – technisch huzarenstukje.

Philip Mortelmans van M² Architecten: “Bij het ontwerp van het gebouw en de keuze van de materialen hebben we onze inspiratie opgedaan bij de haven en de oude havenkranen. Het gebouw zal uniek zijn in het Antwerpse stadsbeeld en zelfs in het Belgische landschap.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.