boortmalt

Moutvestiging van Boortmalt in Antwerpen wordt uitgebreid

De moutvestiging van Boortmalt in Antwerpen wordt uitgebreid. Er zal een vierde moutfabriek worden gebouwd, waardoor de capaciteit van de site toeneemt tot 470.000 ton. "Antwerpen zal daarmee de grootste moutfabriek ter wereld worden", zegt  Boortmalt in een persbericht.
Antwerpen krijgt daarnaast een onderzoeks- en ontwikkelingscentrum. Het is een filiaal van de Franse graancoöperatieve Axereal. Boortmalt is op dit ogenblik de tweede grootste moutproducent van Europa en de vijfde grootste ter wereld. Er zijn 10 productiesites in Europa met een totaal van 385 werknemers.Vanuit 10 Europese vestigingen bereikt Boortmalt de hele wereld. De helft van het handelsvolume is afkomstig van opkomende markten buiten Europa.

Boortmalt produceert een uitgebreid gamma van allerlei soorten mout, die het hele jaar door kunnen worden geleverd aan brouwers en distilleerders van over de hele wereld, in functie van hun smaak en behoeften.

De grondstof voor de mout, het brouwgerst, wordt verbouwd in Frankrijk, het VK en Ierland. Boortmalt hanteert strikte milieu- en voedselveiligheidsnormen. Daarbij wordt ook spitstechnologie toegepast, zoals satellietwaarneming (Farmstar) en precisielandbouw om de zaaddosering, de bemesting en de gewasbescherming te optimaliseren. De gerstkwekers die de telers van zaad voorzien, ontwikkelen en perfectioneren voortdurend nieuwe variëteiten om de kwaliteit van de brouwgerst en de agronomische duurzaamheid te verbeteren. Alles wat op het veld gebeurt, wordt tijdens elke productiefase geregistreerd met computersystemen, voor een volledige traceerbaarheid van het veld tot aan de uiteindelijke mout. In Centraal- en Oost-Europa controleert Boortmalt de zaad- en gerstproductie eveneens via een dochtermaatschappij van Axereal.