Nieuws Antwerpen Multiplicom realiseert doorbraak in prenatale screening

Multiplicom realiseert doorbraak in prenatale screening

Multiplicom realiseert doorbraak in prenatale screening

dirktchHet biotechbedrijf  Multiplicom heeft een nieuwe bloedtest op de markt gezet waarmee labo’s al in het eerste trimester van de zwangerschap chromosomale afwijkingen kunnen opsporen bij de foetus. Multiplicom is als bedrijf gespecialiseerd in de aanmaak van diagnostische testen in kitvorm.

Tijdens de eerste maanden van de zwangerschap zijn vrouwen uiteraard bezorgd om de gezondheid van hun baby. Zogenaamde invasieve tests zijn in dit opzicht niet altijd  direct betrouwbaar. Met Clarigo, een nieuwe niet-invasieve test kan het DNA van de baby in het bloed van de moeder geanalyseerd worden vanaf de achtste week van de zwangerschap. Volgens Dirk Pollet van Multiplicom kan het comfort van de zwangerschap daardoor aanzienlijk verhoogd worden.

Bij de aanwezigheid van meer dan twee kopieën van de chromosomen 21, 18 of 13 bij de foetus wordt de zwangere vrouw doorverwezen naar de klassieke invasieve test. “Daardoor blijft de huidige beslissingsboom voor verdere opvolging ongewijzigd en kan de zwangere vrouw geïnformeerd worden over de verschillende mogelijkheden”, stelt gynaecologe Annelies Lust.

Multiplicom is als bedrijf gegroeid uit een initiatief van de Universiteit Antwerpen en VIB. Het bedrijf uit Niel spitst zich toe op de ontwikkeling van kwaliteitstesten.  Multiplicom wil de nieuwe test Clarigo zo snel mogelijk beschikbaar maken.

Foto: Dirk Pollet.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.