Nieuws Antwerpen Murni opent op Antwerpse Grote Markt derde vestiging

Murni opent op Antwerpse Grote Markt derde vestiging

Murni opent op Antwerpse Grote Markt derde vestiging

ANTWERPEN – Op de Grote Markt in Antwerpen opende begin oktober Murni haar derde vestiging. Voor Wim Van der Borght, eigenaar van de overkoepelende horecagroep Shrimp Tempura, is het de eerste keer dat hij een zaak opent in het historische stadscentrum. Murni nummer drie mikt vooral op toeristen en studenten.

De Grote Markt in Antwerpen: zijn stadhuis, zijn standbeeld van Brabo, en nu ook zijn Murni. De populaire bistro die focust op gezonde en huisgemaakte maaltijden opent vrijdag in het gebouw waar eerder brasserie Backyard zat. Met ook de aangrenzende Oude Koornmarkt en Suikerrui als naaste buren vestigt deze Murni zich tussen tientallen andere populaire restaurants.

Het derde filiaal van Murni zal zich met take-awayproducten en speciale koffie focussen op toeristen en de studenten die met gepaste regelmaat het omvangrijke plein bezoeken. Murni heeft een langlopende relatie met het Belgische koffiemerk Vascobello en zal als nieuwste product ook het Belgische ijs van Bodhi aanbieden. Beiden kunnen zowel ter plekke gegeten en gedronken, als afgehaald worden.

“Murni is vernieuwend en tegelijk herkenbaar als concept”, zegt eigenaar Wim Van der Borght. “We willen allemaal gezonder gaan eten en dat op dagelijkse of frequente basis. Murni geeft én een gezondere food experience, én een topkader om dat in je dagelijkse routine in te bouwen. We zijn maar wat blij dat we een derde filiaal kunnen openen.”

Vandaag telt Murni nog twee andere vestigingen in het Antwerpse. De eerste werd begin vorig jaar ondergebracht in het pittoreske koetshuis van Park Den Brandt in Wilrijk. De andere heropent later dit jaar op het Antwerpse Zuid, aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.