Nieuws Antwerpen Mutsen en sjaals uit Peru

Mutsen en sjaals uit Peru

Mutsen en sjaals uit Peru

ongaNog in paniek op zoek naar een origineel Kerstcadeau? Waarom geen kleurrijke sjaal of muts van LN Knits? Ellen Kegels zette haar eigen breigoedzaak enkele jaren geleden op door zelf hippe mutsen te maken. Vandaag is ze nog nauwelijks aan haken of breien toe. De productie komt nu hoofdzakelijk uit Peru. Het gaat ontzettend hard. Ze opende onlangs een trendy winkel in de Antwerpse Leopoldstraat.

Ellen Kegels is fair fashion. Ze verkoopt duurzame mode. Veel items worden immers gemaakt uit alpacawol door Peruaanse vrouwen. Haar kleine onderneming is gegroeid uit haar enthousiaste inzet om mutsen te maken. Ze was een van de eersten die zo’n tien jaar geleden inhaakte op de trend van het handwerken. Ze was een fervente snowboardster en kroop na de uren op het ijs met haar vriendinnen in de zetel met een koffietje om te breien en te haken. Ze ging uiteindelijk mutsen maken voor heel haar brede omgeving. Familie, vrienden, kennissen. Haar eerste jaar verkocht ze 30 eigen gemaakte mutsen.

Tot ze de productie zelf niet meer aankon en in Brasschaat op zoek ging naar omaatjes die ertoe bereid waren om haar design te volgen. LN Knits groeide op die manier snel verder door.

Ellen Kegels heeft ondertussen al de modebladzijden van de meeste magazines en kranten gehaald. Toen ze op een bepaald moment haar actieterrein uitbreidde tot Peru waar ze tientallen vrouwen kon engageren om voor haar te breien ging het steeds sneller. LN Andes werd een heus avontuur. Zo’n 300 Peruaanse vrouwen verdienen vandaag een extraatje waarmee ze hun bestaan leefwaardiger kunnen maken.

LN Andes werd op die manier ook een sociale successtory. Ellen Kegels stond daarom onlangs als alumna communicatiewetenschappen van de UA in het magazine van de universiteit. Vandaag wordt immers 99% van de productie voor het label LN Knits in Peru gerealiseerd. Het enthousiaste bedrijfje draait ondertussen op vier mensen en heeft in de betekende samenwerking met het Franse modemerk Paul & Joe zelfs internationale ambities.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.