elle&rapha Oprichtster Valerie Verbeeck met haar gezin. Foto: Kathleen Claes

Na groot succes online: populair kledingmerk elle&rapha opent nu ook fysieke winkel in Antwerpen

De onlinewinkel en Instagrampagina elle&rapha komt met een pop-up naar Antwerpen. Maandag openen de deuren in de Huidevettersstraat 32. De volledige onlinecollectie zal daar te verkrijgen zijn.

Een badcollectie voor jou en je kinderen en een badpak om je echt goed in te voelen. Het was de droom van Valerie die leidde tot haar kledingmerk elle&rapha. Nu de webshop en Instagrampagina al goed ingeburgerd zijn, is het tijd voor een pop-upwinkel. En die komt er op maandag 27 november in de Huidevetterstraat 32.

Vijf jaar geleden begon Valerie Verbeeck (36) een onlinewinkel met de namen van haar tweeling. In afwachting van de badcollectie creëerde ze de ‘magic family vibes’ sweaters. “Magic mama, peter, oma: in onze pop-up zal er een bibliotheek zijn waar iedereen een gepaste trui kan vinden”, beschrijft Valerie.

Valerie en haar man met een ‘magic papa vibes’ trui.

De liefde spat er van af en familie staat duidelijk centraal. “Ons typerend maantje belichaamt ‘ik hou van je tot de maan en terug’. Maar de collectie moet ook herkenbaar zijn, geen truien met ‘Best mom’. We weten dat ouders hun kinderen enorm graag zien, maar ze willen hen ook wel eens achter het behang plakken”, lacht Valerie.

In de kidscorner kunnen kinderen naar hartenlust spelen, terwijl de ouders met een gerust hart rondneuzen. “Ik vind het echt leuk dat de klanten de volledige collectie kunnen zien, vastpakken en uitproberen”, zegt Valerie enthousiast.

Kerstactie

Omdat het een slow fashion-winkel is, staan ze niet achter commerciële acties zoals Black Friday of wintersolden. Wel lieten ze pluizige laptophoezen maken met hun maantje op. Eén gelukkige koper zal in die hoes een MacBook aantreffen. “Het is om onze vele volgers te bedanken en het verwijst naar hoe ik vijf jaar geleden begonnen ben: achter mijn laptop, bij mij thuis.”

Bar Chapel in de Kerkstraat, die ook deze winter open is, verkoopt samen met Valerie unieke truien met ‘Warm Soul’ op geborduurd. “De klanten die bij ons een trui aanschaffen, krijgen een bonnetje voor een gratis drankje in Bar Chapel.”

De pop-upwinkel van elle&rapha blijft open tot 15 februari.

Kerstverpakkingen van elle&rapha. Foto: Lais Cuypers