Ondernemersevent Brecht Ilse Van Den Heuvel stlet in navolging van het Ondernemersevent een beurs voor. Op het event leerde ze nieuwe Brechtse bedrijven kennen. Foto: ella, rr

Na Ondernemersevent krijgt Brecht ook een ondernemers- en jobbeurs, gemeenteraad keurt voorstel goed

De gemeenteraad zet het licht op groen om in Brecht een ondernemers- en jobbeurs te organiseren. Het voorstel van raadslid Ilse Van Den Heuvel (Open VLD) kwam er na het succesvolle Ondernemersevent in maart en kon bij de meerderheid op bijval rekenen.

“Het ondernemersevent was een groot succes, met een grote opkomst. Ondernemers gingen er met elkaar in gesprek en leerden er van elkaar. Brecht heeft heel wat topondernemers in huis, maar velen nog onbekend”, merkt Van Den heuvel op.

“Op een ondernemersbeurs kunnen Brechtse bedrijven, binnen en buiten het winkelgebied, elkaar ontmoeten en hun activiteiten aan het grote publiek voorstellen. Zo steunen we de lokale ondernemers nog meer, zij zijn het kloppend hart van onze samenleving.”

Het raadslid gaat nog een stapje verder. “Waarom koppelen we er geen jobbeurs aan? We kregen al meerdere keren de vraag waarom dat niet in Brecht wordt georganiseerd. Dicht bij huis werken biedt tal veel voordelen, niet in het minst qua mobiliteit.”

De gemeenteraad keurde goed om de mogelijkheden te bekijken om een ondernemersbeurs te organiseren, met de intentie deze ook effectief op regelmatige basis te op te zetten. “Na evaluatie van de eerste editie, kan die regelmaat en de koppeling aan een jobbeurs worden bepaald”, benadrukt Van Den Heuvel.