Nieuws Antwerpen Nachtclubs trekken aan alarmbel

Nachtclubs trekken aan alarmbel

Nachtclubs trekken aan alarmbel

De nachtclubs voelen zich geviseerd door de regering met de extra coronamaatregelen. “Met amper 350 clubs over gans het land zijn we een erg kleine groep mensen in aantal, die dus niet dé oplossing zijn, noch de oorzaak van de huidige crisis-opstoot. We begrijpen deze over-focus en fixatie dan ook geenszins. Het klinkt trendy en daadkrachtig, maar wij willen niet nogmaals onterecht een symboolsector zijn die draconisch gehinderd wordt. We voelen ons opnieuw het kind van de rekening, amper anderhalve maand na een sluiting van meer dan 18 maanden”, klinkt het in een gezamenlijk statement van 40 Belgische nachtclubs.

Het Covid Safe Ticket is volgens de nachtclubs de enige werkbare verstrenging. “Alle andere on-top-maatregelen beperken een normale exploitatie dermate, dat er geen economische draagkracht meer is om te exploiteren. Meer maatregelen toevoegen is de facto een exploitatie-boycot. Op deze wijze en met deze beperkingen kan een discotheek eenvoudig niet opereren. Bovendien zullen de bezoekers wegblijven en werpt de overheid een dermate hoge boycot op, dat ze feitelijk ons virtueel sluiten, zonder sluiting op te leggen. Onaanvaardbaar!”

De nachtclubs vragen nu van de overheid financiële steun om te overleven. Een aantal nachtclubs trekken tegen deze beslissing ook naar de Raad van State.

Werkgevers niet tevreden over verplicht telewerk

Ook bij de werkgeversorganisaties klinkt er gemor. Zij zijn niet te spreken over de verplichting van het telewerk. Unizo is bijvoorbeeld bijzonder teleurgesteld over de invoering van vier dagen verplicht telewerk tot 12 december en drie dagen daarna. “We hebben ons hier altijd tegen verzet en deze beslissing zal de arbeidsorganisatie in heel wat van onze kmo’s zwaar onder druk zetten. De daaraan gekoppelde registratietool is nog erger. Die zal  nog maar eens tot extra rompslomp leiden voor onze ondernemers en niets zal bijdragen de oplossing”, benadrukt Danny Van Assche, gedelegeerd bestuurder van Unizo.

Danny Van Assche roept intussen iedereen op “om vooral NIET in uw kot te blijven, maar te blijven shoppen, te blijven genieten van horeca en andere diensten, te blijven ondernemen, … Het kan nog altijd op een veilige manier mits het hanteren van een aantal elementaire hygiëneregels, en het is levensbelangrijk voor onze ondernemers en economie.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.