Nieuws Antwerpen Nachthub Van Moer Logistics haalt duizenden containers van de weg

Nachthub Van Moer Logistics haalt duizenden containers van de weg

Nachthub Van Moer Logistics haalt duizenden containers van de weg

ZWIJNDRECHT – Van Moer Logistics heeft een succesvol antwoord op de congestieproblematiek in Antwerpen geboden. Het Antwerpse transportbedrijf haalde overdag al zo’n 3.991 containers van de weg sinds de oprichting van een nachthub.

Als oplossing voor het Antwerpse mobiliteitsprobleem, lanceerde Van Moer Logistics in mei 2018 een nachthub in Arendonk. Tijdens de nachturen staan de vrachtwagens in voor het transport van containers die de nachthub moeten bereiken of verlaten. Overdag fungeert de locatie als distributie- en collectiepunt voor containers die ’s nachts voor klanten gehaald of gebracht moeten worden van of naar de terminals rond het Deurganckdok.

Jo Van Moer, eigenaar Van Moer Logistics: “Eén vrachtwagen kan ‘s nachts 6 containers transporteren terwijl dat er overdag slechts 3 à 4 zijn. Op die manier halen we 9 vrachtwagens per dag van de weg, indien er 50 containers per nacht zouden worden vervoerd.”

Snelle groei

Hoewel de nachthub nog een nieuw en onbekend concept is voor vele logistieke spelers, kan het al opvallende resultaten voorleggen. Zo heeft Van Moer Logistics sinds de lancering al 3.991 nachtelijke transporten uitgevoerd.

“Dankzij efficiënter en vlotter transport is de nachthub ook beter voor het milieu. Verder worden de wachttijden voor chauffeurs verminderd en kunnen logistieke spelers sneller en efficiënter transporteren. Het is een oplossing voor de klanten van Van Moer Logistics, maar ook collega transporteurs en bestuurders in en rond Antwerpen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.