Napoli Notte Foto: Filip Spoelders

Napoli Notte serveert Napolitaanse pizza’s aan Ter Elst: “Onze authentieke Italiaanse houtoven maakt het verschil”

Aan hotel- en congrescentrum Ter Elst van Edegem opende maandag 14 augustus het restaurant Napoli Notte. “Naast authentieke pizza’s roken we bijvoorbeeld ook zalm in onze houtoven”, vertelt zaakvoerder Dauti Labinot.

Na het Aziatische restaurant Yac Thai en de ontbijt- en lunchzaak Eat Mrkt begint aan hotelcomplex Ter Elst een derde horecazaak. Dauti Labinot en zijn zakenpartner Ahmet Alman starten er met Napoli Notte.

Dauti heeft al dertig jaar ervaring in de horeca. “In het verleden runde ik onder andere het Italiaanse restaurant Al Dente aan de Vlaamsekaai in Antwerpen. Tot december werkte ik nog mee in de brasserie van Forest Hills in Wommelgem. In het verleden had ik trouwens al een restaurant bij Ter Elst. Nadat dit deel van de onderneming voor fitnesscentrum David Lloyd was verkocht, stopte mijn verhaal hier. Maar ik bleef altijd een goed contact onderhouden met de zaakvoerders van het hotel. Toen ze me vroegen opnieuw bij hen op te starten, zag ik dat meteen zitten”, doet Dauti zijn verhaal.

 

 

De authentieke Napolitaanse pizza’s staan centraal. “het materiaal voor onze houtoven komt uit Italië. In die oven, die ter plaatse werd gebouwd, kan het tot vierhonderd graden heet worden. Samen met onze dagverse en kwaliteitsvolle ingrediënten maakt dat het verschil.”

Dauti leidt de zaak met zijn familie. Op de kaart stelde hij een zorgvuldige selectie van pizza’s samen. “We maken authentieke en kwaliteitsvolle pizza’s tegen aanvaardbare prijzen. Op een pizza werken we bijvoorbeeld met verse tonijn en op de bruschetta leggen we onder andere zalm die we in onze eigen oven roken.”

48 uur rijzen

Om tot luchtige pizzakorsten te komen, laat Dauti zijn deeg 48 uur rijzen. “Dat is een van de geheimen om tot de echte Napolitaanse pizza’s te komen. Verder op de kaart serveren we steaks van Simmental-runderen uit Zwitserland, ravioli met kreeft of scampi’s en enkele pasta’s. We hebben ook een vegetarische burger en twaalf weken gerijpte dry aged burger. Uiteraard werken we met seizoensgebonden producten.”

Zowel gasten van Ter Elst als klanten van buiten het hotel- en congrescentrum zijn welkom. Ook afhalen is mogelijk. Napoli Notte is open van maandag tot en met vrijdag van 12 tot 14.30u en van 17.30u tot 22u en op zaterdag en zondag van 17 tot 22u.