Nieuws Antwerpen Nationale bank trekt vergunning van Merit Capital definitief in

Nationale bank trekt vergunning van Merit Capital definitief in

Nationale bank trekt vergunning van Merit Capital definitief in

ANTWERPEN – De Antwerpse vermogensbeheerder Merit Capital, met vestigingen in vijf Vlaamse steden, is haar vergunning op dinsdag verloren. Dat bevestigt de Nationale Bank. Merit Capital heeft 3.500 klanten voor wie het 1,2 miljard euro beheerde.

Er waren al enkele jaren problemen bij het liberale Merit Capital. De Nationale Bank, die toezicht houdt over de vermogensbeheerders, stelde zich meermaals vragen over de financiële structuur. Vorige week had Merit Capital nog om het aanstellen gevraagd van twee voorlopige bewindvoerders.

Merit Capital veranderde meermaals van eigenaar, maar dat mocht niet baten. De Nationale Bank herriep in maart de vergunning van Merit Capital als beursvennootschap. Daarop trokken de partijen naar de Raad van State. Die oordeelde echter “dat de door de nv Merit Capital opgeworpen middelen, waarin een schending wordt aangevoerd van de hoorplicht, van de formele- en de materiële motiveringsplicht en van het evenredigheidsbeginsel, niet ernstig zijn.”

De eindstrijd daar lijkt nu definitief verloren.

LEES OOK. Einde verhaal voor Merit Capital

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.