Nieuws Antwerpen Negende editie Bocadero opent op 12 mei

Negende editie Bocadero opent op 12 mei

Negende editie Bocadero opent op 12 mei

Bocadero is intussen een begrip geworden in Antwerpen. Wat ooit begon als een kleine beachbar, is negen edities later uitgegroeid tot dé zomerhotspot van Antwerpen, opgebouwd aan de Waagnatie op wandelafstand van het oude stadscentrum. Wie denkt dat Bocadero de zoveelste zomerbar op rij is, is eraan voor de moeite.

De Waagnatie is deze zomer opnieuw omgetoverd tot een heus stadsstrand met een totale oppervlakte van maar liefst 3650 vierkante meter. Het klinkt cliché, maar zowel jong als oud voelt zich thuis op Bocadero. Je kan er wandelen op de promenade, zandkastelen bouwen, wegzakken in zitzakken met zicht op het water, nippen van cocktails en aanschuiven aan de ambachtelijke crèmerie Foubert. Dit alles is zeker de moeite waard voor een familie-uitstap.

Je honger stillen kan met fingerfood, pizza of warme en koude tapas uit een van de take-out restaurants, terwijl je kan genieten van een lunch of diner in het pop-up restaurant van de vier strandpaviljoenen. Eau Grill is zoals de naam laat veronderstellen een grill, mossel & BBQ-restaurant, terwijl Bento San de Aziatische keuken brengt. In de pop-up van Gusto waan je je zó in Italië en Nomad Beach is een sharing-concept, waarbij je de mediterrane keuken ontdekt.

Nieuw dit jaar zijn de twee padelbanen waarop je je kan uitleven. Padel is een mix van tennis en squash en wordt gespeeld met twee of vier personen. De sport is razend populair in Spanje. Er is ook de kidszone, een speeltuin waar kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven.

Geregeld vinden er festivals, marktjes en dansavonden plaats. Op dinsdagavond zijn er gratis salsalessen. Elke zondag is het ‘Lazy Sunday’: FG Radio trakteert dan op loungy muziek en Martini met anti-pasti.

Bocadero is elke dag open van 12 mei tot en met 3 september. De toegang is gratis en er zijn verschillende parkings in de buurt. Je kan de locatie eveneens volledig of gedeeltelijk afhuren voor evenementen. Vorig jaar brachten meer dan 250.000 mensen een bezoek aan Bocadero.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.