Nieuws Antwerpen Nextel installeerde camera's in Diepenbeek

Nextel installeerde camera's in Diepenbeek

Nextel installeerde camera's in Diepenbeek

vadalenEfficiënte camerabewaking  verhoogt onmiskenbaar de leefbaarheid van steden en gemeentes. Ze beschermen de bevolking tegen diefstal, sluikstorten, overlast en vandalisme. De gemeente Diepenbeek heeft het concept SecuriQam van Nextel geïnstalleerd. Het bleek meteen een oplossing voor het latent probleem van sluikstorten in de gemeente. In de analyse van de beelden kon  de politie liefst 40 sluikstorters betrappen. Het probleem is er inmiddels opgelost.

Diepenbeek was al veel langer op zoek naar een efficiënt bestrijdingsmiddel maar kon zich niet vinden in een systeem van vaste camera’s. Verplaatsbare camera’s bleken dan wél de oplossing. Vandaag zijn de camera’s standaard opgesteld op de universitaire campus maar ze kunnen in het kader van een actie heel snel elders opgesteld worden.

De camera’s van Nextel zijn aangesloten op de straatverlichting en laden op die manier de ingebouwde batterij op. Zonder aansluiting op het net – bv. bij een speciale actie – biedt de batterij een autonomie van 24 uur. De toestellen zijn zo ingesteld dat ze enkel reageren op bewegingen.

Het voordeel van de Nextel SecuriQam is dat de montage van de camera’s  heel snel verloopt. Het laat de gemeente Diepenbeek toe de toestellen op heel uiteenlopende manieren te gebruiken. “De camera’s registreerden onder meer een geval van vandalisme op de universitaire campus”, zegt Niels Indestege. “Intussen loopt daar een onderzoek naar.”

De gemeente zette ook camera’s in om een oogje in het zeil te houden bij een grote openluchtfuif. Bij dat soort evenementen kan de politie de verplaatsbare camera’s bovendien gebruiken om in real time supervisie uit te voeren.

Dankzij de ingebouwde 4G-antenne is het mogelijk om via een applicatie de beelden onmiddellijk te bekijken. Scherpstellen, zoomen, beelden opvragen of automatische meldingen instellen – zodat de politie een bericht ontvangt wanneer de camera een ongewone beweging heeft geregistreerd – gebeurt allemaal via een gebruiksvriendelijke applicatie. Die laat toe de camera’s te beheren, op ieder moment, van op om het even welke plaats en met eender welk toestel.

Het contract van Nextel met de gemeente Diepenbeek is alvast een hele opsteker voor de ploeg achter SecuriQam. Nextel richt zich naar KMO’s, grote ondernemingen, overheden, zorginstellingen en non-profit organisaties. Nextel integreert een ruim aanbod ICT- en beveiligingsoplossingen in combinatie met de Nextel Lifecycle diensten

Nextel differentieert zich door zich toe te leggen op de meerwaarde van haar oplossingen en kende de afgelopen 16 jaar een sterke groei. Vandaag helpen 320 medewerkers 10.000 klanten vanuit de vestigingen in Wommelgem en Zaventem.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.