FUNK 2 Foto: Funk

Nieuw bakkerijconcept van oprichters Have A Roll opent dit weekend in Antwerpen

Een dikke maand geleden deelden Dennis van Peel en Lisa Wynen, oprichter en mede-zaakvoerder van Have A Roll, dat ze een nieuw bakkerijconcept lanceren in hartje Antwerpen. De datum van de opening is nu bekend. Deze zaterdag, 9 december, zal de bakkerij in de Kronenburgstraat de deuren openen.

Bakkerij Funk wordt een samensmelting van versgebakken lekkernijen, koffie en natuurlijke wijnen. Voor de koffie werken de oprichters samen met het Antwerpse DOK Roastery voor een aangepaste blend van koffiebonen. Andere variaties zoals matcha zijn ook beschikbaar. "Er zullen enkele vaste waardes zoals gevulde croissants en chocoladekoeken beschikbaar zijn, maar ook fruitige gebakjes zoals blueberry crumble, abrikoos met pudding of appel met marsepein", zegt oprichter Dennis. "Aanvullend op de viennoiserie, kan je ook ontbijten met een yoghurt- of oatmeal bowl."

"Je zal ook verse soep en toasts kunnen krijgen. Daar zorgen we ook voor vegan en vegetarische opties, maar men kan ook kiezen voor vlees of vis. Alle toasts worden geserveerd op huisgebakken zuurdesembrood."

Funk biedt ook natuurlijke wijnen aan. "Hiervoor wordt samengewerkt met Belgische leveranciers, om een beperkte maar verfijnde selectie van 10 à 12 varianten aan te bieden. Er staan heel wat instapvriendelijke keuzes op de kaart voor al wie nog kennis moet maken met natuurlijke wijnen", eindigt Dennis.

Adres: Kronenburgstraat 41A in Antwerpen. ​De deuren openen op zaterdag 9 december om 8u. Openingsuren: woensdag - zondag, 8u - 18u

Foto: Funk