Lockers Ikea Wilrijk De lockers zijn 6 dagen op 7 beschikbaar, tussen 5:00 uur en 22:00 uur. Foto: IKEA

Nieuw bij IKEA Wilrijk: pakjes ophalen buiten de openingsuren

Bij IKEA Wilrijk kan je vanaf vandaag pakjes ophalen op het moment dat voor jou het best past. Dankzij een nieuw lockersysteem kan dat ook buiten de openingsuren.

In aanwezigheid van Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt en Antwerps schepen Erica Caluwaerts werden de nieuwe lockers vandaag ingehuldigd. Zoals uit het succes bij IKEA Gent en Zaventem reeds bleek, is dit systeem eenvoudiger, sneller en flexibel voor de klanten.

Wilrijks districtsburgemeester Kristof Bossuyt en Antwerps schepen Erica Caluwaerts huldigden de nieuwe lockers in. Foto: IKEA

Vanaf nu kan je als klant je ‘Click & Collect’-bestelling van IKEA ophalen in een van de 68 lockers in de ondergrondse parking van IKEA Wilrijk. De lockers zijn 6 dagen op 7 beschikbaar, tussen 5:00 uur en 22:00 uur. Je kan er ook grote pakketten ophalen. Het grootste kluisje is 3 meter diep, 1,15 meter hoog, en 95 centimeter breed. Er kan dus zelfs een zitbank in.

De dienst kost 4,99 euro (2,99 euro voor IKEA Family Members) en klanten kunnen een paar dagen op voorhand een kluisje reserveren. Het kluisje open je met een unieke pincode, die je krijgt wanneer je je bestelling plaatst.

Flexiber winkelen

Klanten willen meer flexibiliteit bij het winkelen, en de lockers maken dat mogelijk. De drukte op de A12 is al lang een doorn in het oog van de Antwerpenaar die IKEA Wilrijk wil bezoeken. Dankzij het lockersysteem kunnen klanten die drukke uren vermijden. IKEA België bekijkt daarnaast ook de mogelijkheid om lockers te installeren op andere plaatsen zoals stadscentra, om de dienst nog dichter bij de klant te brengen.

Dankzij het lockersysteem kunnen klanten die drukke uren vermijden. Foto: IKEA

IKEA België investeert dit boekjaar €30 miljoen om heel gericht in te spelen op de veranderende winkelnoden van haar klanten. Zo zet het bedrijf in op een verbeterde klantervaring in de winkels en online, kortere wachttijden, en een grotere capaciteit voor onlinediensten. De introductie van het lockersysteem in de Belgische winkels komt bovenop deze investering van 30 miljoen euro.