Nieuws Antwerpen Nieuw Cryo Sauna Center in Brasschaat

Nieuw Cryo Sauna Center in Brasschaat

Nieuw Cryo Sauna Center in Brasschaat

Aan de Oude Baan 143 in Brasschaat opende zopas het Cryo Sauna Center van Diana Horemans en Martine Deschuymer. Cryo-therapie voor het lichaam is het therapeutisch gebruik van koude. Het was een Japans reumatoloog die in de jaren ’80 met cryo sauna op de markt kwam.

“Ongeveer zes jaar geleden maakte ik kennis met cryo-therapie”, zegt zaakvoerster Diana Horemans.  “Je wandelt door koude in een dubbelkamer systeem van -60° naar -110°C in maximum 3 minuten. Als je letterlijk in de koude hebt gestaan en je stapt nadien terug in de warmte, geeft dat een ongelofelijke innerlijke therapeutische warmte.”

Door de zeer lage temperatuur komt het lichaam in een thermische schok. Het bloed stroomt naar alle vitale organen en verschillende fysiologische processen treden in werking. Het lichaam tast diep in zijn reserves, wat onder normale omstandigheden niet gebeurt. Na 3 minuten krijgen je weefsels en organen een gigantische doorbloeding, verrijkt met extra zuurstof en een flinke dosis endorfine. Dit hormoon geeft een gelukzalig gevoel, werkt pijnstillend en zorgt voor een ware energie boost.

Cryo-therapie wordt toegepast bij patiënten met artritis en chronische pijnen, maar ook bij vermoeidheid en burn-out. Sportlui gebruiken koudetherapie om het herstel van blessures te bevorderen.
Iedereen – behalve in geval van medische contra-indicatie – kan op ieder moment van de dag een cryo-sessie ondergaan:  jong en oud, vermoeide en fitte personen, bewegende en passieve mensen.

“Ons professioneel cryo-team begeleidt je bij je cryo-sessie. Wij staan buiten de cabine en communiceren tijdens die 3 minuten om de 30 seconden met de persoon. Zo checken we of alles naar wens verloopt”, zegt Diana Horemans.

Cryo Sauna Center werkt met een online boeking- en betalingssysteem. De zaakvoersters zijn ter plaatse bezig een klein ‘gezondheidscentrum’ uit te bouwen met een team van twee fysiotherapeuten, een osteopaat en een voedingsdeskundige.

“Wij zijn ook verdeler van dit compleet gesloten cryo sauna systeem. Geïnteresseerden die zelf een dergelijk initiatief willen starten, kunnen bij ons terecht”, voegt Diana Horemans eraan toe.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.