Nieuws Antwerpen Nieuw diepterecord voor haven van Antwerpen

Nieuw diepterecord voor haven van Antwerpen

Nieuw diepterecord voor haven van Antwerpen

eleonoraHet containerschip Eleonora Maersk heeft met een diepgang van 15,65 meter een nieuw absoluut diepterecord gevestigd voor de haven van Antwerpen. Het reuzenschip meerde donderdagmorgen vlot aan in het Deurganckdok. Daarmee is het oude record van 2011 met 15 centimeter verbeterd.

De volgehouden inspanningen om de diepgang op de Westerschelde te verbeteren werpen vruchten af. Antwerpen haalt de laatste maanden het ene record na het andere binnen: het langste schip, het meeste TEU en nu het schip met de grootste diepgang.

De Eleonora Maersk meerde met zijn 15.550 TEU aan in het Deurgancdok en gaf daarbij een diepte op van 15,65 meter aan. Het vorige record stond op naam van de MSC Savona met 15,50 meter en dateerde uit mei 2011.

Antwerpen heeft in vaak harde discussies met Nederland jarenlang geijverd voor de verdere verdieping van de Westerschelde. De resultaten mogen ondertussen gezien worden. Volgehouden baggerwerken hebben ertoe geleid dat schepen die de Schelde opvaren en achter de sluizen moeten aanmeren een diepgang van 15,56 meter mogen hebben. Schepen die de stroom opvaren en naar het Deurganckdok moeten kunnen een diepgang hebben tot 16 meter.

Bij afvaart kunnen schepen die achter de sluizen aanmeerden een diepgang van 14,50 meter hebben. Vanuit het Deurganckdok mag de diepgang tot 15.20 meter bedragen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.