Nieuws Antwerpen Nieuw kantoor met boomgaard voor Ben Martens Architecten

Nieuw kantoor met boomgaard voor Ben Martens Architecten

Nieuw kantoor met boomgaard voor Ben Martens Architecten

bentjeBen Martens Architecten bouwt een nieuw kantoor in Lint.  De snelle groei van het bedrijf deed het management uitzien naar een ruimere locatie. Er werd daarom gekozen voor een centrale ligging in de kern van Lint.

Ben Martens Architecten werd in 2011 opgericht door ingenieur-architect Ben Martens. Het  bedrijf is vooral actief in de private woningbouw. Het gaat dan zowel om sociale woningbouw, appartementen, kantoren en utiliteitsgebouwen. Vooral het energiebewustzijn van het bedrijf is opmerkelijk. Energiezuinig bouwen is meer dan ooit noodzakelijk, heet het in een bedrijf dat in dit opzicht niet aan zijn proefstuk toe is. Er zitten verschillende bijna-energieneutrale (BEN)-woningen in de pijplijn waaronder  zes in de verkaveling het Papenhof in Mechelen. Enkele tijd terug werd Ben Martens Architecten door de intercommunale Igemo samen met vijf andere architectenbureaus geselecteerd om deel uit te maken van de architectenpool voor het woonproject Maenhoevevelden in Sint-Katelijne-Waver voor de bouw van 48 eensgezinswoningen.

Ook het nieuw geplande kantoor in Lint zal bijna energieneutraal zijn. Het gebouw zal zeer weinig energie nodig hebben om verwarming, koeling, sanitair en ventilatie te doen werken. Het kantoor zal overigens over een eigen … boomgaard beschikken.

Boven het kantoor komt nog een duplex huurappartement.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.