Nieuws Antwerpen Nieuw overkoepelend initiatief voor retail en horeca promotie in Antwerpen

Nieuw overkoepelend initiatief voor retail en horeca promotie in Antwerpen

Nieuw overkoepelend initiatief voor retail en horeca promotie in Antwerpen

Nico Volckeryck

Nico Volckeryck

Eind juli zag Antwerp Retail Shopping Promotion, afgekort Antwerp Retail, het daglicht. De vzw heeft als doelstelling de retail en de horeca in Antwerpen stad te bevorderen. Het is geen nieuwe winkelvereniging die rechtstreeks ten dienste staat van individuele winkels. Neen, de organisatie wil in het bijzonder focussen op het uitvoeren van overkoepelende promotiehandelingen. Daarom zal Antwerp Retail Shopping Promotion samenwerken met reeds aanwezige feitelijke verenigingen en verenigingen zonder winstoogmerk – onder meer bestaande winkel- en handelarenverenigingen – die de belangen van de bij hen aangesloten plaatselijke ondernemers, retailers en horeca uitbaters vertegenwoordigen.

Voorzitter van het nieuwe initiatief is Nico Volckeryck, tevens voorzitter van UNIZO Antwerpen Stad. Hij kwam onlangs nog in het nieuws met de Pokémon-hunt die hij in de Kammenstraat op het getouw had gezet.

“Om de retail en horeca in Antwerpen te promoten zal Antwerp Retail Shopping Promotion kunnen overgaan tot het organiseren en aanmoedigen van allerlei economische, sociale, culturele, juridische en maatschappelijke manifestaties of acties. Daarnaast kan Antwerp Retail Shopping Promotion alle activiteiten ontplooien die rechtstreeks of onrechtstreeks met de verwezenlijking van haar doel te maken hebben, met inbegrip van bijkomstige commerciële en winstgevende activiteiten, en waarvan de opbrengsten volledig zullen worden besteed voor de verwezenlijking van het doel van Antwerp Retail Shopping Promotion”, staat in de statuten vermeld.

Onder de koepel van Antwerp Retail lanceert een aantal partners een nieuw evenement op 30 september, 1 en 2 oktober 2016. Met het eerste Antwerp Fashion Weekend wil Antwerp Retail extra retail en shopping animo creëren in de stad. Op 30 september zou er een B2B congres zijn en tijdens het weekend zijn er op de Meir en in de onmiddellijke omgeving allerlei straat- en muziekevents, modeshows met podium op de Wapper.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.