Nieuws Antwerpen Nieuw tv-programma geeft inkijk in Antwerpse veilinghuizen

Nieuw tv-programma geeft inkijk in Antwerpse veilinghuizen

Bernaerts - FOTO: één

Nieuw tv-programma geeft inkijk in Antwerpse veilinghuizen

In het nieuw tv-programma ‘Het hoogste bod’ geven verschillende veilingmeesters een exclusieve inkijk in hun wereld. Maar liefst 12 veilinghuizen zetten hun deuren open voor de camera’s, waaronder 4 uit Antwerpen: Bernaerts, Campo & Campo, Sylvie’s Wine Auctions en Bonas Couzyn. Het programma werd gemaakt door Panenka en zal vanaf 27 oktober elke woensdag te zien zijn op Eén.

De veilingwereld is een plek waar kostbare stukken met bijzondere verhalen worden verkocht aan de hoogste bieder. De veilingmeesters laten ons meekijken achter de schermen van het spel van de veiling, delen het verhaal achter hun Vlaamse vondsten, en hoeveel geld het kan opbrengen op de veiling. Een verhaal over bieden, willen winnen en bovendien prachtige objecten.

Bernaerts

Peter Bernaerts is de veilingmeester van Bernaerts, een van de meest toonaangevende veilingzalen in heel België. Wat ooit begon als een kleine antiekzaak in Lier, is nu een bloeiend familiebedrijf in Antwerpen waar broers Peter en Christophe de fakkel overnamen van hun ouders.

Hier worden de meest uiteenlopende stukken geveild: antiek, kunst, werken op papier en nog veel meer. “Wij maken één winnaar en soms tien slachtoffers. Het hoogste bod telt en dat is een heel harde economische regel: degene met het meeste reserve heeft ook het stuk”, duidt Peter Bernaerts.

Campo & Campo

Al drie generaties lang is de familie Campo zowel in binnen- als buitenland een belangrijke speler op de kunstmarkt. Vanuit een oude cinemazaal in Berchem runt Guy Campo samen met zijn rechterhand Carla Janssens zowel een veilinghuis als kunstgalerij.

Veilingmeester Guy nam in 1992 de fakkel over van zijn vader en diens broer, nadat zijn grootvader een kleine eeuw eerder de zaak had opgestart. Vandaag wordt hier nog steeds kunst geveild net zoals grootvader Campo jaren geleden al deed.

Sylvie’s Wine Auctions

De Nederlandse Aart Schutten en zijn vrouw Hedwig verhuisden enkele jaren geleden naar België om de veilingzaal Sylvie’s Wine Auctions over te nemen. Eindeloos gepassioneerd door oude en uitzonderlijke wijnen bouwden ze vanuit een oude zeemanskerk aan de Antwerpse Leien Sylvie’s uit tot een van de grootste wijnveilinghuizen van Europa. Hier worden voornamelijk erg zeldzame flessen geveild en veel van deze wijnen worden zelfs nooit gedronken. Ze worden gekocht als investering of verzamelobject.

Bonas Couzyn

Bonas Couzyn in Antwerpen is een wereldspeler op gebied van diamantveilingen. De ruwe diamanten komen uit mijnen van verschillende continenten naar Antwerpen, waar veilingmeester Philip Hoymans ze verkoopt aan geïnteresseerden over de hele wereld.  Tachtig procent van de wereldproductie van diamant passeert via Antwerpen. In de diamantwijk wordt ruwe diamant gewassen, gesorteerd, geslepen maar ook geveild.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.