Nieuws Antwerpen Nieuwe ambities van incubator Start it @kbc

Nieuwe ambities van incubator Start it @kbc

KBC nieuwe lichting Startup

Nieuwe ambities van incubator Start it @kbc

Start it @kbc, de grootste incubator van België met kantoren in de Antwerpse KBC-toren, stelde dinsdag in Brussel zijn gloednieuwe lichting van 38 start-ups voor die uit 143 ingezonden business-voorstellen werden geselecteerd.
Het overzicht met de 38 start-ups die Start it @kbc zal begeleiden om hun ondernemingen te realiseren en schaalbaar te maken, zal weldra op de website van de incubator online staan. In de komende weken zullen we enkele start-ups uit het Antwerpse belichten.

De 38 start-ups innoveren op verschillende domeinen: van technologie, fintech, food, HR, media en gezondheid tot sociale innovaties. 34% bevindt zich in ideation fase, 42% in build fase, en 24% in go to market fase.

Katrien Dewijngaert, medeoprichter Start it @kbc: “De voorbije drie jaar hebben we zo’n 430 start-ups begeleid en als pioniers een echte start-up cultuur geïnstalleerd in België. Dat werpt nu zijn vruchten af.”

Ook in 2017 zet de  incubator zijn pioniersrol verder. Zo wordt een Boardroom in het leven geroepen waar de start-ups na drie maanden een stand van zaken zullen presenteren. Hier krijgen ze duidelijke feedback en vernemen ze of ze verder gebruik kunnen maken van het Start it @kbc-aanbod van mentoren, coaches, workshops, evenementen, enz.

De incubator moedigt vrouwelijk ondernemerschap aan. Niet enkel starters, maar ook onderneemsters die hun bestaand bedrijf schaalbaar willen maken kunnen hun innovatief business-voorstel indienen. Tijdens de Start it @kbc bootcamps kunnen ze van gedachten wisselen met andere ondernemers.

Tot slot lanceert Start it @kbc een corporate venturing traject.
Lode Uytterschaut, medeoprichter Start it @kbc: “We hebben de afgelopen jaren enkele mooie corporate venturing cases opgezet met onze strategische partners. Daarom  gaan we ons aanbod voortaan ook openstellen voor andere bedrijven. Bedrijven steken nu vaak veel geld en moeite in het opzetten van interne innovatietrajecten maar lopen vast op rigide structuren die op uitvoering zijn gericht. Als je wil dat mensen out of the box denken, kan je hen beter out of the box nemen en in het juiste kader plaatsen. Met Start it @kbc bieden we dat kader.”

De eerstvolgende selectie of ‘pitchwave’ vindt plaats op 5 mei 2017. Ondernemers kunnen tot dan hun business-idee indienen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

ITZU opent Antwerpse hub

ITZU [It’s you] investeert in een gloednieuwe hub aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. Daarmee wil de HR- en facilitaire dienstengroep… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.