Colruyt Group Foto: BELGA

Nieuwe Colruyt opent woensdag in de Ruggeveldlaan in Deurne

Klanten kunnen er ook terecht bij Collect&Go om hun boodschappen af te halen of aan huis te laten leveren. Met de opening van de nieuwe winkel in Deurne creëert Colruyt 12 nieuwe jobs in de streek.

De nieuwe Colruyt Deurne is gevestigd in een voormalig winkelpand en werd volledig vernieuwd en aangepast naar de nieuwste Colruyt-stijl. Met zijn 1.400 m2 biedt de winkel een uitgebreid assortiment kwaliteitsproducten. Gerant Kevin Stevens: “In onze ruime versmarkt vinden klanten producten zoals groenten en fruit, vis, kaas, veggie en kant-en-klare maaltijden. Ook in de beenhouwerij met zelfbediening is er een uitgebreide keuze voorverpakt vers vlees, charcuterie en traiteurbereidingen.” In totaal gaan er 25 medewerkers aan de slag in de winkel, waarvan er 12 nieuwe mensen zijn aangeworven.

Klanten kunnen vlot parkeren in de ondergrondse parking met 59 autostaanplaatsen. Er zijn ook 10 brede fietsbeugels voorzien, waar 20 (bak)fietsen kunnen vastgemaakt worden.

Bij de bouw van de winkel ging er extra aandacht naar duurzaamheid op het vlak van isolatie, ventilatie, verlichting, koeling en verwarming. Gerant Kevin Stevens: “We gebruiken energiezuinige ledlampen in de winkel in Deurne, waardoor we 30 % minder energie verbruiken. We werken er ook met warmterecuperatie: de warmte die onze koelinstallatie vrijgeeft, recupereren we om de winkel te verwarmen. Onze inkomsas houdt tocht tegen en warmte binnen.” Daarnaast draait de nieuwe winkel volledig op groene stroom. Door al deze maatregelen wil Colruyt zijn energieverbruik optimaliseren en zijn CO2-impact verlagen.