Nieuws Antwerpen Nieuwe cursusreeks voor butlers in kasteel Den Brandt

Nieuwe cursusreeks voor butlers in kasteel Den Brandt

Nieuwe cursusreeks voor butlers in kasteel Den Brandt

butlerbutlerIn januari organiseert de School for Butlers and Hospitality een nieuwe cursusreeks in het Kasteel Den Brandt in Wilrijk. Het gaat om een opleiding voor tien mannen of vrouwen van vier weken. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

De opstart van de School for Butlers and Hospitality werkte enkele tijd terug heel wat sympathie los. De school gebruikt immers het historisch waardevolle kasteel Den Brandt (1789) om de kandidaat-butlers in een levensecht decor te laten werken. Pesoneelsingang voor de butlers en speciale zilverkluizen incluis. De cursus loopt in dit opzicht twee weken in Brussel waar de aspirant-butlers eerst geconfronteerd worden met de uitdagingen voor de butler van vandaag. Nadien verhuizen naar Antwerpen. Het gaat trouwens niet enkel om een schoolse opleiding. De kandidaat-butlers worden ook geconfronteerd met hun toekomstige omgeving door oa. het autobedrijf Bentley en champagnehuis Bollinger te bezoeken.

Het succes van de school is ondertussen onmiskenbaar. Zelfs internationaal. Het instituut kreeg onlngs zelfs de prestigieuze erkenning van City & Guilds in London. Deze organisatie staat internationaal bekend voor het erkennen van opleidingen op een hoog niveau en is een unieke referentie bij duizenden werkgevers wereldwijd.

“Onze butlerschool wordt door dit certificiaat op hetzelfde niveau geplaatst als de butlers van het Britse koningshuis. De hoofdbutler van Buckingham Palace ontwikkelde enkele jaren terug, op vraag van de Koningin, een butlertraining om het hoge niveau er van te garanderen.” zegt Vincent Vermeulen, directeur van de Belgische butlerschool. “Het programma werd verfijnd in een samenwerking met de Universiteit van West-Londen en het beroemde Savoy hotel. Tot voor kort werden butlerscholen aangezien als niet erkende instituten, maar dankzij het harde werk dat ons team leverde om deze erkenning te behalen verandert dat” zegt de directeur. Eerdere en toekomstige studenten kunnen via een extra module dit certificaat bekomen, bovenop het diploma die de school al uitreikt.

City & Guilds is een organisatie die meer dan 135 jaar bestaat en kreeg voor het eerst het koninklijke zegel door Koningin Victoria en heeft momenteel Prinses Anne, als voorzitster, de dochter van Koningin Elizabeth. De organisatie heeft een reputatie om opleidingen te erkennen in verschillende niveaus. De butleropleiding is een niveau 3 opleiding hetgeen betekent dat het een academische niveau krijgt waarin studenten hun leiderschapskwaliteiten kunnen ontwikkelen.

“Onze 4 weekse butleropleiding is al zeer intensief, maar nu gaan we nog enkele boeiende onderwerpen integreren volgens dit kwaliteitsprogramma. Zo gaan de studenten les krijgen in het behandelen en onderhouden van jachtgeweren en het onderhouden van unieke antieke meubels.” zegt Boudewijn Van Lotringen, hoofdbutler van de school.

“Niet alleen de inhoud van de cursus is uniek maar ook het systeem van lesgeven.” gaat Van Lotringen verder. “Wij hanteren nu ook een specifieke manier van studenten beoordelen en opvolgen, dit allemaal volgens de normen van City & Guilds.”

De School for Butlers and Hospitality te Brussel is het eerste instituut buiten het Verenigd Koninkrijk, die nu op de internationale brochure van City & Guilds te vinden is.

“Steeds meer internationale studenten vinden de weg naar onze school, zo hadden we gedurende de afgelopen training een student uit Mexico en tijdens de aankomende trainingen ontvangen we onder meer butlers uit Frankrijk, Marokko en Griekenland.” voegt Vincent Vermeulen toe.

De ambitie van de school stopt echter niet enkel bij het opleiden van butlers. Workshops rond een gentleman zijn, verkoopscoaching, opleidingen van vliegtuigpersoneel en zelfs voor seminaries van particulieren kan men bij School for Butlers and Hospitality terecht. Misschien een ideetje om tijdens de feestdagen uw gasten in butlerstijl te ontvangen…

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.