Nieuws Antwerpen Nieuwe gin 67 speciaal gestookt voor goede doelen

Nieuwe gin 67 speciaal gestookt voor goede doelen

Nieuwe gin 67 speciaal gestookt voor goede doelen

gin67-121Dat gin en gin-tonic tegenwoordig een absolute hype zijn in het uitgangsleven hoeven we u niet te vertellen. Het is voldoende om de drankenafdeling van de modale supermarkt te bekijken en u weet hoe laat het is..

Bij het al ruime assortiment aan gin is er vandaag nog eentje bijgekomen, Made in Antwerpen als het ware!

De nieuwkomer krijgt de naam 67 Gin mee. Het is een gin met frisse aroma’s van verveine (citroenverbena), lavendel en appels, met een alcoholpercentage van 42%. De makers zeggen: ‘Created with passion, enjoyed for a good cause’.

De gin is ontworpen door de Nederlandse meester-distilleerder Herman Jansen, uit Schiedam,  de botanische kruiden die worden gebruikt komen uit de Provence.

Maar het is niet zomaar de zoveelste gin die in de rekken komt. De initiatiefnemers hebben er een speciale bedoeling mee. Het zijn Thomas Lathouwers, van het bedrijf ThirsT,  en Kimmo Holdijk. Zij zijn lid van de service club ‘Round Table 67 Antwerp International’ en samen met nog enkele andere leden bedachten ze het plan om een gin te ontwerpen, waarvan de opbrengst naar goede doelen zou gaan. ‘We hebben daarvoor een handels-vzw opgericht’, legt Thomas Lathouwers uit. Het is de bedoeling om ook in de toekomst de hele opbrengst van onze nieuwe Gin 67 aan goede doelen te geven. We hebben de afgelopen tijd al enkele cheques uitgegeven. ‘Bring a smile’ heeft bijvoorbeeld een cheque van 5000 € gekregen. ‘Bring a Smile vierde pas zijn vijfde verjaardag. (Zie het bericht Made in Antwerpen van 8 september). Daarnaast hebben we Katrinahof en Den Engel uitgekozen. Dit laatste is een opvanghuis voor kinderen met een moeilijke thuissituatie. In de toekomst zullen er nog andere goede doelen in aanmerking komen’.

Een jaar geleden is de gin op de markt gekomen. Intussen zijn er al 5000 flessen van verkocht.  Nu is hij ook verkrijgbaar via de Gintonicshop in Antwerpen en Hasselt, bij Miraflor en enkele lokale Carrefours alsook bij verschillende restaurants en cafés in Antwerpen en omstreken waaronder Matty, Mich, De Vedet, De Vogelenzang, Bitterpeeën en nog vele andere horecazaken.

De prijs voor een fles Gin 67 bedraagt 38.99 €. Meer info over de gin op http://www.67gin.com.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.