Nieuws Antwerpen Nieuwe kantoorruimte bij AED Studios

Nieuwe kantoorruimte bij AED Studios

Nieuwe kantoorruimte bij AED Studios

lintTegen eind april zal de site van AED Studios in Lint volledig afgewerkt zijn. In de nieuwe inkomhal wordt het eerste audiovisueel museum ter wereld ondergebracht en op de twee verdiepingen werd plaats voorzien voor nieuwe kantoorruimtes. Ook in de bestaande oude kantoorgebouwen werden lokalen die niet werden gebruikt gerenoveerd en ingericht als bijkomende kantoorunits. AED Studios wil nieuwe huurders aantrekken die zich vestigen in het mediacomplex.

De Lockheed Starfighter die onlangs neergepoot werd voor het gebouw heeft reeds heel wat kijklustigen naar de AED Studios gelokt. Het bedrijf is na al die maanden nog nauwelijks herkenbaar.

Na de sloop van de oude Sobemi-fabriek werd een nieuwe parking voor 800 wagens aangelegd en een nieuwe voorgevel en inkomhal gebouwd. De bestaande studio’s werden afgewerkt en volledig in orde gebracht. De elektriciteitsvoorziening werd gemoderniseerd tot aan de hoogspanningscabine en alle ruimtes werden voorzien van LED-verlichting.

Er werden interne faciliteiten gebouwd voor de filmindustrie, zoals naai ateliers, 10 flexibele magazijnen en ingerichte backstage ruimtes. De nieuwe huurders profiteren mee van het unieke imago dat AED Studios als één van de modernste mediacenters ter wereld uitstraalt. De aanwezige bedrijven kunnen allen gebruik maken van alle faciliteiten op de site, zoals de aangelegde groene zones en het restaurant. Het complex is centraal gelegen in een rustige omgeving, en vlot bereikbaar met de wagen, via het openbaar vervoer en via de fietsostrade. Met de geplande infrastructuurwerken in Antwerpen, kunnen de kantoorruimtes ook op korte of middellange termijn een oplossing bieden voor bedrijven die gespaard willen blijven van mobiliteitshinder.

Glenn Roggeman, CEO van de AED group, wil de Belgische entertainment industrie alle kansen geven om zich verder te ontplooien tot een belangrijke economische pijler van het land. “Ik geloof in de toekomst van de entertainment industrie en België kan daar een rol van betekenis in spelen. De bouw van de nieuwe parking en voorgevel geeft AED Studios alvast de uitstraling die een dergelijk complex verdient. Momenteel resideren er reeds 14 huurders die rechtstreeks of onrechtstreeks gelinkt zijn aan de entertainment industrie, zoals een productiehuis en bedrijven die gespecialiseerd zijn in green key techniek, decorbouw, 3D-animatie, enzovoort. We willen voorrang geven aan bedrijven die diensten leveren aan film- of televisieproducties en bedrijfsevenementen in de ruimste zin van het woord, want daar creëren we een grote meerwaarde voor de site én voor ons land.’

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.