Nieuws Antwerpen Nieuwe kantoren HRD Antwerp Mumbai ingehuldigd

Nieuwe kantoren HRD Antwerp Mumbai ingehuldigd

Nieuwe kantoren HRD Antwerp Mumbai ingehuldigd

Als een van de belangrijkste partners, vloog de Antwerpse diamantsector op 24 april met de nieuw ingelegde rechtstreekse vlucht van Brussels Airlines naar Mumbai om er dinsdag de nieuwe kantoren van HRD Antwerp Mumbai te openen.

De eerste vlucht van Brussels Airlines naar Mumbai vond al bijna een maand geleden plaats. Sindsdien wordt de verbinding vijf keer per week uitgevoerd. Voor de Antwerpse diamantsector, die goed is voor 80% van alle Belgische export naar India, is dit een belangrijke luchtverbinding. De banden tussen de twee diamantcentra zijn nauw, aangezien heel wat diamantbedrijven zowel kantoren hebben in Antwerpen als in India.

Antwerpen voerde vorig jaar zo’n 71 miljoen karaat ruwe diamant uit naar India ter waarde van 7,4 miljard USD. Het afgelopen jaar werd het belang van Antwerpen voor India zelfs nog groter, doordat het marktaandeel Antwerpse diamant dat India importeerde meer dan 7% toenam.

De goede relaties tussen Antwerpen en India zorgden ervoor dat HRD Antwerp, gespecialiseerd in de certificering van geslepen diamanten, in 2012 een Indische afdeling oprichtte in Mumbai. Op die manier kan een snellere service verleend worden aan de Indische diamantbedrijven.
Edith Castus, Head of Marketing & Communication bij HRD Antwerp: “Vanwege het succes van onze Indische afdeling zijn we afgelopen maand verhuisd naar een groter kantoor. Op enkele jaren tijd groeiden we in Mumbai van zo’n 30 naar 78 werknemers. En dat aantal zal de komende jaren waarschijnlijk nog toenemen.”

De nieuwe kantoren en labo werden dinsdag feestelijk ingehuldigd door Staatssecretaris De Crem. Het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) gaf er een infosessie voor de Indische bankensector. Dit initiatief werd opgezet in samenwerking met Swift dat het internationale financiële verkeer regelt en haar hoofdkantoor in België heeft.

“De infosessie had tot doel de Indische banken te tonen waar de Antwerpse diamantsector mee bezig is op vlak van financiële ontwikkelingen. De infosessie kon dan ook op grote belangstelling rekenen. De Indische banken die vandaag reeds actief zijn in België, waaronder State Bank of India, Union Bank of India, Bank of India en ICICI, hebben reeds hun interesse laten blijken om nog meer diensten aan te bieden in Antwerpen”, zegt een tevreden Ari Epstein, ceo van AWDC.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.