Nieuws Antwerpen Nieuwe luchthaven en spoorlijnen in Polen dankzij Solidarity Transport Hub

Nieuwe luchthaven en spoorlijnen in Polen dankzij Solidarity Transport Hub

Nieuwe luchthaven en spoorlijnen in Polen dankzij Solidarity Transport Hub

‘The Solidarity Transport Hub is een investering in de economische toekomst van Polen, Midden- en Oost-Europa. Het project bevat de constructie van een nieuwe luchthaven, de Solidarity Airport, en de aanleg van 2.000 kilometer aan nieuwe spoorlijnen tussen hoofdstad Warschau en enkele belangrijke Poolse steden. Het realiseren van deze moderne infrastructuur zal plaatsvinden tussen 2027 en 2034 en zal in totaliteit voor meer dan 300.000 nieuwe jobs zorgen.

Solidarity Airport: kloppende hart van het transportsysteem

Er zijn verschillende economische redenen voor de constructie van een nieuwe luchthaven in Polen. Eerst en vooral de overlast verminderen van Chopin Airport, de tot nu toe grootste luchthaven die niet meer uitgebreid kan worden op de huidige locatie. Solidarity Airport, de nieuwe luchthaven, zal een capaciteit hebben van 30 miljoen passagiers in het eerste werkingsjaar en dit zal alleen maar stijgen in de jaren daarna.

“Na 2024 zal er een dynamische groei zijn. Met de constructie van Solidarity Airport willen we bijkomend 850 miljoen passagiers aantrekken tegen 2060. Ook IATA, de internationale handelsorganisatie voor de luchtindustrie, ziet de meerwaarde van het project”, zegt Marcin Horata, viceminister van Infrastructuur, Fondsen en Regionaal beleid, alsook gevolmachtigde voor The Solidarity Transport Hub.

De nieuwe luchthaven is voor de regio een toegangspoort tot de wereld. Nu moeten Poolse inwoners zich eerst naar luchthavens van buurlanden verplaatsen om een internationale vlucht te nemen. De Solidarity Airport zal directe lange afstandsvluchten mogelijk maken zonder tussenstop door haar centrale en strategische locatie, wat ook positief is voor de economische groei van het land. Dit alles zal de regio ook aantrekkelijker maken voor toeristen.

Netwerk vol connecties

The Solidarity Transport Hub bestaat naast de opbouw van een nieuwe luchthaven ook uit de aanleg van 2.000 kilometer aan nieuwe spoorlijnen, bestaande uit 12 routes van Warschau naar de belangrijkste Poolse steden. Het project loopt samen met de Europese strategie en beantwoordt alledaagse transportuitdagingen. Het is voorzien om verbonden te worden met spoorlijnen in buurlanden zoals Tsjechië en Oekraïne om zo strategische routes doorheen Europa mogelijk te maken op een milieuvriendelijke manier. Met als gevolg een positieve invloed op de communicatie tussen Midden- en Oost-Europa. De aanleg van deze spoorlijnen zou afgerond moeten zijn in 2034.

Milieuvriendelijke transportmogelijkheden

The Solidarity Transport Hub is een opportuniteit om innovatieve transportmogelijkheden te implementeren in Polen. Het project is ook deel van het Smart Airports Project, een initiatief van de Europese Commissie om verschillende luchthavens samen te brengen. Het doel daarvan is om samen groene, milieuvriendelijke en intelligente oplossingen te ontwikkelen voor luchthavens zoals het gebruiken van biobrandstof.

De eerste stappen van het project zullen het realiseren van de Solidarity Airport en enkele belangrijke spoorwegen zijn in 2027.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.