Nieuwe openingen ondersteunen groei van Desco

descoDesco opent officieel zijn nieuwe toonzaal in Aalst. Daarmee worden de activiteiten in de ajuinenstad definitief op gang getrokken. Eerder waren er afhaalmagazijnen geopend. Desco is een groothandel in sanitair en verwarming.

65 jaar geleden opgestart in Borgerhout is het familiebedrijf Desco vandaag uitgegroeid tot een van de marktleiders in zijn sector. De keten is onderhand uitgebreid tot 17 vestigingen. Daaronder de vijf vestigingen van de Groep LPM in Wallonië.

Desco houdt vast aan zijn typische verankering binnen een familiale KMO, zegt gedelegeerd bestuurder Frank Dedecker. “Zo blijft het bedrijf ook onafhankelijk van het grillige beslissingspatroon van een beursgenoteerde groep. Bij Desco staan langetermijndenken en continuïteit centraal. De familiale structuur stelt Desco in staat om voeling te houden met de noden van de professionele markt. Omdat ook de vierde generatie de eindbeslissing in eigen hand houdt kan er kort op de bal gespeeld worden.”

Het aanbod aan badkamers, ventilatiesystemen, verwarmingstoestellen en installatiemateriaal is indrukwekkend groot. Desco heeft vandaag als groothandel liefst 15.000 verschillende producten in stock. Een geautomatiseerd systeem zorgt ervoor dat de producten die verkocht zijn onmiddellijk vervangen worden. Een performante logistiek waarborgt de hoogste servicegraad van de markt.

Desco houdt de slogan aan “groeien en toch klein blijven.” De schaalgrootte, nodig om performant te presteren realiseert Desco bij voorkeur door autonome groei.”Met korte communicatielijnen en de aandacht voor het persoonlijk contact blijft de firma alsnog voldoende klein om steeds een klantvriendelijke service te waarborgen,” zegt marketing manager Kattie Van Hoof..

Door het wegvallen van een aantal ondersteunende beleidsmaatregelen zoals de premie voor condensatieketels en de algemene economische situatie is de markt vandaag niet echt groeiend. Desco haalt zijn groei dan ook vooral uit de opening van nieuwe vestigingen. Zoals nu in Aalst. Dit is de 18de vestiging. De omzet van de groep is onderhand gestegen tot meer dan 150 miljoen euro. Desco stelt meer dan 300 mensen tewerk.

Foto van links naar echts: Frank Dedecker, Eva Dedecker, Kris Dedecker en Karin Dedecker.