Nieuws Antwerpen Nieuwe park and rides in Merksem, Luchtbal en Linkeroever

Nieuwe park and rides in Merksem, Luchtbal en Linkeroever

Nieuwe park and rides in Merksem, Luchtbal en Linkeroever

Vorige week besliste de stad Antwerpen dat er in Merksem, Luchtbal en Linkeroever uitbreidingen zullen plaatsvinden voor de zones van het bewonersparkeren. De stad wil hiermee het optimale gebruik van de nieuwe park and rides stimuleren en het parkeren door niet-bewoners in de wijken errond ontmoedigen.

Nog dit najaar openen twee nieuwe Antwerpse park and rides (P+R’s): op de Havanasite in de wijk Luchtbal en aan de Keizershoek in Merksem. De stad wil parkeren op straat in eerste instantie voorbehouden voor bewoners. Daarom wordt het straatparkeren minder voordelig gemaakt dan in die nieuwe parkeergebouwen die vanaf oktober in gebruik zullen gaan.

In het voorjaar van 2022 opent er een nieuw P+R-gebouw op Linkeroever. De stad wil ook hier pendelaars aanmoedigen om in het goedkopere P+R-gebouw te parkeren. De bestaande park and rides worden verkleind. Bewoners kunnen er nog steeds gratis parkeren, mits parkeervergunning voor bewoners, om bijvoorbeeld de tram te nemen of de natuurgebieden te bezoeken.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.